15.12.2019

ГЕРБ – Враца подари Коледен празник на децата

ГЕРБ – Враца подари приказен спектакъл „Коледни искри” на децата по повод предстоящите празници. В него участваха възпитаници на „Център за работа с деца” – Враца, Театрална група „ТЕМП” и ЦДГ „Европейчета”. Най-малките жители на града посрещнаха дългоочакваните гости - Дядо Коледа и Снежанка, които бяха подготвили много забавни игри, въпроси и подаръци.

По време на Коледния празник министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова връчи наградите на най-активните читатели в традиционната инициатива „Книгата – мой приятел”.

„Щастлива съм, че за четвърта поредна година сме заедно, за да наградим най-четящите деца на Враца. В духа на Коледа искам да Ви напомня, че книгата винаги е чудесен подарък, интелигентен събеседник и мъдър съветник, стига да се вслушаме в съветите ѝ. Тя е най-добрият ни приятел в света на знанието и културата.Радващ е фактът, че нашата инициатива привлича все повече участници. Благодаря на директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца Силвия Врачовска и на нейния екип за предоставената възможност Вие да изберете любимите си за прочит произведения, както и за определянето на най-активните читатели тази година”, каза министър Аврамова.

Тя връчи наградите на отличените в трите възрастови групи. Учениците получиха грамоти и ваучери за закупуване на книги и учебни помагала на обща стойност 660 лв.

Най-активните читатели за лято 2019, класирани на първо място във всяка една от възрастовите групи са Теодора Христова на 10 години с 30 прочетени книги, Изабел Байчева, 13 г. с 25 прочетени книги и Гергана Конова на 17 г. с 59 прочетени книги. Тримата получиха ваучери за закупуване на книги и учебни помагала, всеки на стойност по 100 лева. За второ място бяха връчени три награди по 70 лева, а ваучерите за трето място са на стойност 50 лева.  Министър Аврамова връчи награда и на автора на най-добрата илюстрация от любима детска книжка. В навечерието на най-светлите празници тя пожела всеки български дом да е озарен от светлината на идната Коледа, а Новата година да бъде по-добра, по-щастлива и по-успешна за всички врачани.

ГЕРБ - Враца подари на РБ „Христо Ботев”, жителите и гостите на Враца пейка с формата на разтворена книга, върху която са изписани емблематични стихове на Христо Ботев.

Директорът на библиотеката Силвия Врачовска благодари за инициативата, чрез която всяка година се поощряват четящите деца. Тя подари на министър Аврамова колаж със снимки от предходни издания на кампанията „Книгата – мой приятел”.

Петя Аврамова благодари на общинския ръководител на ГЕРБ – Враца Малина Николова за прекрасния подарък към децата на Враца -  спектакъла „Коледни искри”.

„Всички деца, които присъстват днес получиха най-ценния подарък – коледна картичка, с която да поздравят хората, които обичат. Всяка от тях е изработена със старание и любов от децата на Дневен център „Зорница“ – Враца, а това я прави безценна. На всички Вас пожелавам весели празници и никога да не преставаме да вярваме в чудото на Рождество и в светлото начало на всяка Нова година”, каза Малина Николова.

 

< Назад