25.05.2022

Христо Терзийски и Михаела Крумова уважиха празника на с. Слокощица


В Деня на Светите братя Кирил и Методий кюстендилското село Слокощица също отбеляза своя празник. По покана на кметицата Венера Илиева гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски и общинският ръководител на организацията в Кюстендил Михаела Крумова.
Кметът на общината Петър Паунов и кметът на село Пиперков чифлик Стефан Котев също поздравиха местните с празника им.
За жителите и гостите на Слокощица организаторите бяха подготвили богата фолклорна програма.

“Честит 24 май - Празникът на писмената и просветителите ни! Дълго преследвани и прогонвани, но неотклонни в своята мисия, за да открият пристан в България!
И днес хората на духа продължават да съхраняват и споделят светлината на познанието с младото поколение. Нашият Кюстендил винаги е раждал такива просветители!”, заяви народният представител Христо Терзийски.

“Тази година ще отбележим и 100-годишнината на Народно читалище "Просвета - 1922" в моята Слокощица - цял век на отдаденост на няколко поколения просветители и читалищни дейци!”, отбеляза още Терзийски.

Кметицата Венера Илиева информира, че 100-годишнината от създаването на едно от най-дейните читалища в областта ще се отбележи тържествено и с богата програма на 18 юни.

< Назад