01.11.2017

Ирена Соколова: Дамите съставляват ½ от членската маса на партийната структура в област Шумен

„Дамите съставляват ½ от членската маса на партийната структура в област Шумен, заемайки важна и активна роля в партията и в гражданското общество със своята дейност в различните социални сфери, както и чрез доброволчеството“, заяви на областното отчетно събрание на ЖГЕРБ в Шумен председателят на структурата Ирена Соколова.

В своето обръщение към 120-те делегати на областното събрание тя каза още, че съсловните структури на ГЕРБ са създадени по модел на тези на ЕНП и са насочени към съответната аудитория, като с течение на времето Жени ГЕРБ, Младежки ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ са създали свой собствен почерк и профил, който да предава по уникален начин политическата и управленската програмa на ГЕРБ, превръщайки се в медиатор, улесняващ комуникацията и осъществяващ обратна връзка между хората и политиците в партията.

„Ние работим, за да представим нуждите на хората пред нашите лидери. Вече можем да финансираме предварително заявените належащи нужди на обществото, чрез средствата отделени за предприемачество, образование, национални и социални програми, като тези за саниране и ранното завръщане на младите майки на пазара на труда, благодарение на успешния финансов план на правителството“, каза Соколова и допълни, че в политически аспект постигнатите национални и международни успехи до сега са повод за гордост и поредно доказателство, че премиерът Борисов е безспорният европейски лидер на Западните Балкани.

„Удоволствието да съм тук наистина е голямо. В Шумен бе проведена първата Академия на ЖГЕРБ, която всички помним и досега. Продължавайте да развивате този модел на активност и загриженост, който виждам. Бъдете такива, каквито сте – по-доброто лице на политиката, насочена хуманно към отделния човек“, завърши Ирена Соколова.

Преди старта на събранието присъстващите се срещнаха с психолога Теодора Бояджиева, която им разясни какво всъщност е БЪРНАУТ или прегаряне и как да се справят и предпазят от него.

„Жените в ГЕРБ сме се доказали като успешни ръководители, а участието ни в политиката е белег не само за европейския път, по който е тръгнал общественият живот, но и политическия“, каза Селиме Кърджалиева – член на НИС на ЖГЕРБ.

 

 

Областният клубен председател на дамската структура Галина Петкова представи работата на ЖГЕРБ на областно ниво през изминалата година и даде думата  на общинските клубни председателки, за да представят инициативите и мероприятията, които са се случили по места, показвайки многопластовото разнообразие на общинските организации в областта.

Областният координатор на ГЕРБ – Шумен и кмет на община Шумен Любомир Христов благодари на дамите за тяхната отдаденост и за множеството инициативи, които са осъществили, засягайки всяка сфера от обществено-политическия живот. „Вие не само утвърдихте марката Жени ГЕРБ, но и каузата на партия ГЕРБ“, отбеляза той.

Гости на отчетното събрание бяха областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, зам.-областният управител Ширин Вели и Милена Недева, която е кмет на община Каспичан.

< Назад