15.12.2018

Ирена Соколова пред Жени ГЕРБ-София област: Политиката с женско лице дава толерантност, търпение и внимание към нуждите на всеки

Политиката с женско лице дава толерантност, търпение и внимание към нуждите на всеки, но категорично изисква удовлетворяващ краен резултат. Заложените в политическата програма на ГЕРБ ангажименти вече са част от изпълненото, но с подобряването на средата нарастват и изискванията и нуждите. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова по време на регионален форум на ЖГЕРБ-София област, който се проведе в гр. Копривщица.

„С темата на днешния регионален форум “Национални политики – регионални решения: Социален прочит на актуалната политическа обстановка” отваряме пространството за анализ на реалните предизвикателства, избор на приоритети, възникващи проблеми и решения в настоящата политическа действителност в страната ни“, обясни Ирена Соколова.

“Политическата ни активност като жени е осъзнат избор и целта е да придадем качество и подредим житейската ни среда с приоритетите и поведенията във всички сектори на развитие, такива, каквито изисква съвременността“, каза още председателят на ЖГЕРБ.

„През 2009 г. минималната заплата беше 240 лв., а средната - 609 лв. През 2019 г. минималната заплата ще достигне 560 лв., а средната ще надхвърли 1200 лв. Минималната пенсия 2009 г. беше 124 лв., а от 1 юли догодина всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лв. Брутният вътрешен продукт по време на управлението на Тройната коалиция беше едва 66,3 млрд. лв., а през 2019 г. ще стигне 116,4 млрд.“, информира Соколова и призова всички присъстващи да продължат активната си работа в интерес на гражданите.

 

 

< Назад