12.12.2017

Ирена Соколова в Ловеч: Премиерът Борисов се превърна в един истински европейски лидер

ЖГЕРБ вече е друга марка, със съвсем различна претенция – отговорни сме да носим авторитета на правителството, защото всяка една от нас е представителство на управлението на държавата, на управлението на града, на управлението на общината и областта. Ние носим определения ангажимент на лидера на партията, на областния, на кмета, защото ние сме Жени ГЕРБ и трябва да покажем ниво. Това заяви в Ловеч председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя и Диана Данова, член на НИС на ЖГЕРБ, участваха в областното отчетно събрание на дамската структура.

 

Лекция за вярата, любовта и доброто в навечерието на Рождество Христово, изнесена лично от Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, предшества областното отчетно събрание на Жени ГЕРБ в Ловеч. „Поздравявам ви за направеното и ви пожелавам да продължите по този начин, като надградите с инициативи за утвърждаване приноса на организацията и авторитета на ГЕРБ“, каза още Соколова.

 

„Задача на всяка една от вас е да може да предаде това, с което правителството се гордее. А ние имаме много с какво да се гордеем – това правителство излиза от традиционното русло и традиционния коловоз на обикновената работа. За първи път има европейски лидер, който е лидер на една държава, но успява да води европейски, международен политически път”, подчерта председателят на ЖГЕРБ.

 

„Само преди няколко дни беше срещата, в която участваха Гърция, България, Румъния и Турция по т.н. Лозански договор и на която Борисов се опълчи на Ердоган и му каза: „няма нужда да преосмисляте границите между Турция, Гърция и България, какво печелим от това“. Този същият Борисов, който преди година с уникалното си умение договори с Ердоган да не допусне нито един бежанец да мине границата. Ние знаем, че имаме лидер, който не благодарение, а въпреки оградата, удържа целия двумилионен бежански поток. Борисов казва окрупняваме Европа, създаваме силна външна граница, инвестираме в Македония коридор номер 8, в Сърбия, Албания, Косово, Черна гора, там инвестираме. Този човек излезе от комфорта на националните си задължения, за да укрепва европейската граница, защото той добре си дава сметка, че първата страна пред бежанците ще бъде България, но и всички европейски лидери си дават сметка, че вторите държави ще бъдат техните“, каза още Ирена Соколова пред събранието, като подчерта ролята на министър-председателя Бойко Борисов „така, както го прави за другите, най-напред го прави за нас“.

 

По думите на председателя на ЖГЕРБ ние като политическа сила имаме авторитета да управляваме вече през национални програми нашите идеи. Тя даде пример с Националната програма за енергийна ефективност, която се реализира с финансов ресурс, който излиза от националния ни бюджет. „Вече не говорим само за европейски фондове. Три от програмите на социалното министерство също са със средства на националния бюджет “, подчерта Ирена Соколова. „Това са все неща, с които трябва да се гордеем и това е вашата работа – да сте компетентни, убедителни, да сте активни и да намирате път към другите, защото инициативите не са нищо друго, освен път да можем да предадем идеите на останалите”, каза още тя пред ловешката областна структура. По думите й това е работата на политическата организация – дълбоката цел на нашата политика е да можем да направим така, че с партийната програма, която имаме, с програмата, която имаме като правителствени решения, да продължим напред.

„Идват следващите избори – изборите са пътят, по който минаваме, за да прокарваме политиката, която сме заложили“, напомни Соколова и акцентира, че за ГЕРБ образованието е приоритет. „Заплатите се увеличават двойно, получават се средства, за които не сме си мислили, че може да ги има, това са национални средства. Това е нашата задача - да търсим пътя и да го намерим – с вяра, любов и доброта. Защото този път, който търсим, преминава първо през Бог, през вярата, която носим”, призова Соколова.

„Само този, който е много суетен, само той не допуска вярата, защото смята, че е над това. Нищо по-тежко за един човек няма от това егото му да мине над любовта. Надявам се да осъзнавате колко сте важни, големият смисъл да можем да направим следващата стъпка заедно, е за да сме по-добре заедно. Пожелавам ви светлия коледен дух на любов и единение да ви дава сила чрез вярата, затова че всяка една от вас може да бъде най-добрия автор на бъдещето и на вас и на държавата”, каза в заключение Ирена Соколова.

Форумът прие отчетния доклад на областния клубен ръководител Калинка Мончева. В него тя се спря на инициативите на Жени ГЕРБ по общини като подчерта активността на дамите в цялата област за партийния живот на областната структура на ГЕРБ.

В заключение Мончева благодари на структурата. „Наша задача е да приобщаваме и увеличаваме членската и симпатизантската маса в структурата на партията. Несъмнено пропуски имаме, има какво още да желаем в нашата съвместна работа, но Ви благодаря за отделеното време, устойчивостта и положените усилия. Тук е мястото и да си обещаем да бъдем по-дейни, да продължим да работим за ценностите и принципите на ГЕРБ. Горда съм, че съм част от такъв успял и градивен екип”, изтъкна Мончева.

Свои изказвания имаха и общинският ръководител на ГЕРБ в Ловеч Корнелия Маринова и общинският клубен ръководител в Ловеч Даниела Събева.

Гости на форума бяха народният представител Калин Василев, който също благодари на дамите за всеотдайната работа и общинският ръководител на ГЕРБ – Летница Андрей Моврадинов.

 

 

< Назад