05.11.2017

Ирена Соколова в Плевен: Европредседателството е предизвикателство за всички нас и огромна отговорност

„Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще помогне за повече доверие към страната ни, повече чуждестранни инвестиции, развитие на туризма и по-широко припознаване на академичните среди и гражданските организации като партньори в бъдещи европейски проекти и мрежи. Като председател на Съвета на ЕС, България има уникален шанс да участва в процесите на формиране на и реформиране на ЕС такъв, какъвто биха искали да го видят европейските граждани, част от които сме и ние - българите, и за какъвто мечтаят младите хора. България с председателството си ще е първа на картата не само на Европа, а и на света. Това е не само огромно предизвикателство, но и тежка отговорност“, заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова в Плевен по време на кръглата маса на тема: „Българското председателство на Съвета на ЕС – предизвикателства и отговорности. 2018 – Европейска година на културното наследство”, организирана от Жени ГЕРБ – Плевен.

На срещата присъстваха министърът на правосъдието,  Цецка Цачева, народните представители от ГЕРБ-Плевен Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител Мирослав Петров, председателите на общинските съвети в Плевен и Левски Мартин Митев и Дочко Дочев, общински съветници, дами от областната структура на Жени ГЕРБ – Плевен.

Час преди срещата се проведе областно годишно отчетно събрание на Жени ГЕРБ – Плевен, на което областното ръководство на дамите отчете дейността си за една година. Отчетът бе представен от организационния секретар на ЖГЕРБ – Плевен Десислава Панталеева.

„Жените са основните представители в пряката партийна дейност през изминалата една година. Областната структура имаше и активен социален живот, целите на които бяха доброволчество в полза на нуждаещи се от помощ, придобиване на знания в различни области и творчески дейности, целящи едно – популяризиране на добрите практики на ГЕРБ в тези области“, категоричен бе областният ръководител на Жени ГЕРБ Даниела Гонкова,.

„Нашата мисия е да помагаме и да бъдем полезни, затова работим успешно и с неправителствени организации като групата „Справедливост“ на адвокат Галя Горанова“, посочи членът на НИС на Жени ГЕРБ Диана Данова. Галя Горанова от своя страна разказа за съвместната дейност с дамите и благодари на Цецка Цачева за помощта по отношение на поетите от „Справедливост“ законодателни инициативи.

„Жените са основен двигател на дейността на ГЕРБ – Плевен. Те са инициатори и участници в почти всички мероприятия на областната партийна структура, за което им благодаря“, поздрави присъстващите областният координатор на ГЕРБ Владислав Николов.

„Мисията на ЖГЕРБ е да се подкрепяме взаимно и да подкрепяме правителството, което променя средата за живот и дава шанс за развитие. Радвам се, че резултатите, постигнати при управлението на ГЕРБ, се ценят и вече 10 години вървим напред. За растежа безспорно допринасят финансовата политика, административната реформа и ефективната работа по европейските програми, чрез която се инвестира в изграждането и обновяването на инфраструктурата. За 2016 г. сме на четвърто място в ЕС по икономически растеж, а когато фактите говорят, компроматите на опонентите ни губят всякакъв смисъл.”, заяви Соколова в обръщението си към присъстващите.

< Назад