09.03.2017

Ивайло Московски: Пред нас стои предизвикателството да направим така, че стабилното развитие на държавата да се отрази в живота на всеки човек

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски и кандидатите за народни представители от Цецка Цачева, Владислав Николов, Ралица Добрева и Диана Данова се срещнаха с жителите на Кнежа.

 

„Ние не казваме повече държава. Ние казваме по-силна държава с основен акцент в силна икономика и добро образование. След две години управление на ГЕРБ държавата стои добре. Ето защо пред нас стои предизвикателството това стабилно състояние на държавата да се отрази на живота на всеки един. За пенсионерите да може да се осигури по-достоен начин на живот с по-добри  пенсии. На работещите да се повиши средният доход, за учениците да има съответни политики. Ако видите в програмата ние не обещаваме определена сума за доходи. Ние гарантираме, ако се запази този икономически растеж, какви нива биха могли да бъдат достигнати. И това е напълно реално”, каза в Кнежа водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски.

 

Той заяви, че образованието е изведено като приоритет по много причини. „Образованите и добре подготвени кадри веднага ще намерят своята реализация, защото например в сектор транспорт, от който идвам аз, има над 2 200 свободни работни места за тесни специалисти”, заяви Московски.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен призова хората да бъдат мъдри, рационални и прагматични. ”Ситуацията е изключително тревожна и в международен план и всичко това, което се случва до нас - в Македония, Турция, Гърция, протестите в Румъния. Нека не разваляме постигната стабилност. Бойко Борисов е изключително взискателен човек и всички министри сме били на 24 часов режим на готовност и този ред и дисциплина няма как да не доведат до положителни резултати”, допълни Московски.

 

„БСП като видят, че има пари в държавата и започват да харчат на калпак. Готовите пари много бързо свършват. Затова ние от ГЕРБ, като отговорна политическа сила, провеждаме политики и в двата мандата на кабинета Борисов, които стъпват на здрава основа. Запушването на дупките от корупционните схеми ще влее в държавата свежи пари, които хазната да разпределя справедливо”, каза Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за Плевен. „Дълги години като ценност извеждахме получаването на диплома за висше образование. И това е добре, но освен документа трябва да са налице и конкретни знания, умения и отговорности. Затова дуалното образование е толкова важно. Защото когато имаш подготвени кадри те веднага могат да дадат своята принадена стойност в икономиката. Само работещата икономика може да доведе до нарастване на доходите. Държавата работни места не открива, нито президентът, нито правителството. Работните места ги открива бизнесът, предприемчивите инвеститори”, посочи Цачева.

 

„Фокусът на ГЕРБ днес е насочен към по-справедлива социална политика. Всички искаме да бъдат вдигнати доходите, но икономическите показатели едва сега позволят това да се случи без да се разклати държавата. Изоставането в доходите ще бъде наваксано и в програмата на ГЕРБ ясно са посочените нивата, които реално могат да бъдат достигнати – 1500 лева средна работна заплата и 650 лв. минимален доход. И тук искам да уверя пенсионерите, които са  най-социално уязвимата прослойка от населението, че техните пенсии ще бъдат увеличени”, каза кандидатът за народен представител, четвърти в листата на ГЕРБ за Плевен Владислав Николов. „За 10 години в политиката ГЕРБ доказа, че не дава празни обещания. Зад всяка дума стои реален ангажимент, който веднъж поет, бива реализиран”, категоричен бе Николов.

< Назад