13.10.2020

Иван Миховски поздрави ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян по повод патронния празник на училището

Народният представител Иван Миховски поздрави днес учениците и учителите в ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян по повод патронния му празник. Тази година се навършват 113 години от рождението на основоположника на българската социология Иван Хаджийски.

"Вижда се, че когато се работи в екип и има визия за развитието на училището се постигат резултати. Този модерен STEM кабинет е доказателство за това. Имам изключително подходящ за подарък - виртуална разходка в новата сграда на парламента, която ще можете да направите в STEM кабинета“, каза на учениците Миховски в новооткрития за празника нов кабинет. Той им пожела здраве, призова ги да спазват противоепидемичните мерки отговорно, за да не се стига до затваряне на училища.

Празникът започна с тържествен водосвет, отслужен от Отец Войден.

Днес за пръв път прозвуча химнът на училището по текст на Нина Чилиянска и  музика на Ценка Банкова и Нягол Моллов. Изпълниха го седмокласничките Емили Луканова, Мирела Минкова и Симона Панамска,  заедно с учителките Ценка Банкова и Богдана Христова.

Празникът продължи с демонстрация на част от STEM урок, включваш елементи от биологията и информационните технологии.

STEM кабинетът в ОУ „Иван Хаджийски“ е технологично оборудван по проект „Образование за утрешния ден“.

Тържественият ден продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Иван Хаджийски в двора на училището и на централен площад „Възраждане“.

 

< Назад