05.09.2020

Иван Миховски в Априлци: Чрез дейността си МИГ – Троян, Априлци, Угърчин подпомага ресторантьорите и туризма в нашия край

Чрез дейността си и най-новия си проект, който реализират днес, МИГ- Троян, Априлци, Угърчин подпомагат бранша на ресторантьорите и развитието на туризма в нашия край. Това подчерта днес народният представител Иван Миховски, които бе на първия кулинарен фестивал, организиран по проект на местната инициативна група /МИГ/в трите общини.

Идеята на инициативата е да се местните ресторантьори да приготвят и предложат на гостите на събитието традиционни месни и други гозби и кулинарни изкушения, който след одобрението имда бъдат включени в кулинарна карта. Така всеки, решил да посеги община Априлци ще има предварителна информация къде и какво може да похапне при престоя си. Пред местната телевизия Миховски подчерта още, че работата на МИГ-овете е особено важна за местното население и общините. Проекти за 4,6 млн. лв е спечелила МИГ –Троян, Априлци, Угърчин,като всички те са насочени именно за развитието на тези общини и подобряване благосъстоянието на хората, живеещи там.

Кулинарният фестивал, който предстои да се проведеи в Троян и Угърчин, събра днес стотици гости от близо и далеч, катоорганизаторите се бяха погрижили да осигурят еднопосочно движение на хората с вход-изход, както и добро остояние на щандовете, за да се спазят всички противоепидемични изисквания.

Духовият оркестър от НЧ «Светлина 1895 г.» от кв. Ново село и фолклорни изпълнения на самодейци от всички читалища поддържаха настроението, а ценителите на добрата храна можеха да се насладят на пържена пъстърва, печено агне, катък и овче сирене, чукан боб съссланина, печено прасенце, много десерти с плодове и много други кулинарни шедьоври на априлчани.

По-късно Миховски поздрави и жителите на махала Ковачевиц в курортното селище Шипково, които за четвърта поредна година празнуваха събора си. Кмет на селото е Наталия Керембова /ГЕРБ/, която още с встъпването си в длъжност си постави сериозната цел да промени Шипково, като му върне облика на предпочитано курортно място, заради лековитата минерална вода. Днес, далеч от протестния шум на София, хората седяха на една маса и заедно и обединени се забавляваха.

 

< Назад