09.05.2019

Иван Миховски в Летница: 186 договора с над 100 млн. лв. еврофинансиране сключени в област Ловеч

Като обобщение на напредъка в изпълнението на оперативните програми от настоящия период, към 18 март 2019 г. в област Ловеч по девет оперативни програми (без Програмата за развитие на селските райони) са сключени 186 договора на обща стойност над 153 млн. лева. Безвъзмездната финансова помощ е над 118 млн. лева, от които над 100 млн. лева са европейско финансиране и над 18 млн. лева национално съфинансиране. Реално изплатените средства досега са на стойност над 58 млн. лева. По Програмата за развитие на селските райони в областта са сключени общо 139 договора за над 57 млн. лева субсидия. Най-голям брой договори – 102, се изпълняват по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ по девет процедури с подбор на бенефициенти на обща стойност почти 85 млн. лева, като реално разплатени са над 34 млн. лева – средства, с които са инвестирани в подобряване на производствения капацитет, внедряване на иновации, развитие на управлението и повишаване конкурентоспособността на местни предприятия от реалната икономика. Отделно работодатели са кандидатствали и получили безвъзмездна финансова помощ и по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., като в областта се изпълняват 21 проекта от конкретни бенефициенти и множество проекти за обучения, курсове за квалификация и преквалификация, които се изпълняват от Агенция по заетостта и Министерство на труда и социалната политика. Земеделски стопани и фирми развиват своите стопанства и дейности чрез Програмата за развитие на селските райони и Програмата за морско дело и рибарство. Тези данни на Областния информационен център в Ловеч изнесе тази вечер народният представител Иван Миховски пред жители на Летница. Той бе в малката община на област Ловеч, за да представи листата на кандидатите за депутати на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС.

Има ли някой, който не познава нашата Мария - водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел, дългогодишен евродепутат и европейски комисар, който отдавна спечели доверието на европейските ни партньори и заслужи мястото си сред най-влиятелните политици в Европа. Втори в листата ни е Андрей Ковачев – един човек, който в душата си ненавижда комунизма като идеология и отстоява европейските ценности. А най-младият евродепутат, който обедини всички в яростната съпротива срещу пакета „Мобилност“, който пропътува дългия маршрут на един тежкотоварен камион, за да покаже на вносителите на този пакет, че той не работи – Андрей Новаков, той също не се нуждае от представяне, защото за него вече с респект говорят всички онези, които си мислят, че могат да съсипят този бизнес в България. Новаков е трети в листата и аз съм сигурен, че ще го подкрепят много хора, защото знаят, че той не се предава и ще продължи битката за правото. Така емоционално Миховски намери верните думи и за Ева Майдел, на която дължим намаляването на таксите за преводи в евро, и за Асим Адемов, който работи в сферата на образованието, и за една от емблемите на СДС – Александър Йорданов, и за Лиляна Павлова и всички в листата на ГЕРБ и СДС.

Миховски подчерта значението на тези избори за ЕП, като акцентира на това, че те определят пътя на страната ни и затова всеки един трябва да се отнесе сериозно към тях, да прецени добре ползите за страната ни. За всеки лев, платен от нас, получаваме 4 и тези средства се инвестират н в инфраструктурата ни, в образованието и социалната сфера, в екологията, в здравеопазването, във всички сектори на живота ни, поясни Иван Миховски. Той призова хората добре да претеглят казаното от време на кампанията, за да не останат после разочаровани от неизпълнени обещания. Това, което ГЕРБ и нашият лидер Бойко Борисов са се ангажирали, то е изпълнено. И е видимо и във вашия град, без европейската солидарност и тук много неща нямаше да се факт, затова верният номер в бюлетината е 12, призова той.

На срещата в Летница, организирана от общинския ръководител Андрей Моврадинов, присъства и организационният секретар на областната структура Мария Динова.

 

< Назад