17.03.2015

Жители на Бургас търсят съдействие от народния представител Семир Абу Мелих по здравни въпроси

Народният представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих проведе поредната си открита приемна в Бургас. Той бе потърсен основно за разрешаването на въпроси от здравен характер като член на парламентарата комисия по здравеопазване.  „Много от хората, с които се срещам, се интересуват от възможности за започване на работа за тях или техни близки по програмите за личен асистент и като цяло възможностите, които се разкриват за хората с различни увреждания и степен на инвалидност да работят и да се чувстват пълноценни граждани. Радвам се, че получих и обратна връзка от бургазлии, които успешно са минали ТЕЛК и вече имат издадена необходимата документация. Има и такива, които все още изчакват да минат комисиите. Това, за съжаление, продължава да е сериозен проблем за българското здравеопазване и продължава да се търси най-добрата формула за същестуването на специализираните комисии“, коментира Семир Абу Мелих.

 

Семир Абу Мелих обсъди и предложение на Живка Рахнева относно достъпа до Солниците в Бургас. „Дамата се аргументира, че за да се стигне до Солниците, трябва да се тръгне от „Евиния плаж“ и да се върви 45 минути до там. Действително много хора ползват „Лугата“ на Солниците и голяма част от тях нямат възможност да изминават пеша дълго разстояние. Г-жа Рахнева предложи промяна в автобусното разписание на линия номер 15 да важи на юли, август и септември. Проведох разговор с Петко Драгнев, управител на ОП „Бургасбус“ и бях информиран, че се работи по такъв проект за осъществяване на транспорт до мястото“, допълни той.

 

Народният представител сподели, че е получил и сигнал за некачествена работа от страна на стоматолог. „Господинът се оплака, че е станал „жертва“ на некомпетентен стоматолог. В последствие, той се свързва с други стоматолози и така решава проблема, но се оказва, че за некачествената услуга е заплатил голяма сума. Трябва да се мисли в посока механизми за сакнциониране при такива случаи, както и завишени критетии за стоматолозите, предлагащи подобни услуги“, коментира още бургаският депутат.

 

< Назад