05.12.2012

Жители на община Ружинци потърсиха сдействие от народните представители Любомила Станиславова и Владимир Тошев

Жители на село Бело поле, община Ружинци, потърсиха подкрепата на народните представители от ГЕРБ - Видин Любомила Станиславова и Владимир Тошев за разрешаването на проблеми със здравното им обслужване. Хората споделиха, че здравния пункт в селото не функционира, а личният им лекар ги консултира буквално на улицата. Общопрактикуващият лекар на селото д- р Благой Славчев не е допускан в здравния пункт и от Общинска администрация – Ружинци отказват да приемат заявленията му за ползване на помещение за медицински кабинет. Това, естествено, води до затруднения в обслужването на здравно- осигурените лица и невъзможност за практикуване.

В отговор на молбата на жители на Бело поле, Любомила Станиславова посети селото, за да се запознае на място с проблемите,които хората споделиха на приемен ден на народните представители от ГЕРБ - Видин. Станиславова разговаря с жители на селото, с д-р Славчев, който в момента даваше консултации на улицата и с поканения да присъства на срещата директор на РЗОК д- р Владимир Вълчев. По време на срещата пристигна и кметът на община Ружинци Венцислав Ванков, според който в селото работят още двама лекари и те са напълно достатъчни за обслужване на населението. Той отрече повдигнатите от присъстващите жители на селото обвинения, че причина за проблемите е фактът, че Благой Славчев е общински съветник от ГЕРБ и подмина въпроса как се реализира законното право на хората свободно да избират своя личен лекар.

След направената от народния представител Любомила Станиславова провека бе установено, че към момента в РЗОК-Видин няма регистрирани пациентски листи за с. Бело поле от други лекари освен д-р Славчев, както и че преобладаваща част от населението на селото го е избрло свободно за свой фамилен лекар. По официални данни, д- р Славчев, който работи на територията на община Ружинци повече от 20 години, има записани в пациентската си листа 3487 пациенти и е назначил на трудов договор персонал от единайсет човека. Според жителите на общината той е извършил действителна здравна реформа в Ружинци.

Любомила Станиславова се ангажира да съдейства за решаването на проблема в полза на хората, които имат право на нормално медицинско обслужване.

ПП ГЕРБ има петима общински съветници в 11-членния Общински съвет на Ружинци. Те положиха своята клетва пред областния управител на област Видин в коридора на кметството и вече цяла година не са допускани на заседанията на общинския съвет и не могат да участват в неговата работа.

< Назад