16.10.2019

Жители на Слънчев бряг към Атанас Терзиев: Чувстваме се изоставени от Oбщината през последните 12 години

Пред пълна зала с жители на Слънчев бряг, кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев и кандидати за общински съветници на ГЕРБ представиха своят план за развитие на най-западналия в инфраструктурно отношение район.

„Общината ни забрави за повече от десетилетие“, оплакаха се местните граждани  пред Атанас Терзиев и отправиха въпроси защо улиците в Слънчев бряг-Запад са в окаяно състояние, а на места просто липсват. „Наистина е недопустимо в най-богатата община в България, в най-развития туристически район, да отсъстват улици и тротоари“, отбеляза Терзиев и пое ангажира като кмет да назначи административен директор за Слънчев бряг, с ранг на заместник-кмет, който да е в постоянен контакт с местните жители и да следи за изпълнението на проектите на своя територия. Това ще ускори проектите за инфраструктурно обновяване на района. Бъдещият директор ще следи и за качеството на изпълнението им. Приоритетно ще започне рехабилитацията на основния път Слънчев бряг – Несебър (улица „Първа“).

Водачът на листата на ГЕРБ Златко Димитров отбеляза, че бюджетът на Община Несебър за последните 12 години надхвърля 800 млн. лв., а никой не усеща повишаване на жизнения стандарт и оживление на бизнеса в района. „Това вероятно може се дължи на липсата на прозрачност и ефективност при изразходване на тези средства“, допълни той. Типичен пример е разходът от над 8 млн. лв. за сградата „Артиум“, която стои заключена. „Ако дори малка част от тези средства бяха инвестирани в инфраструктурата на Слънчев бряг- Запад, районът щеше да изглежда по коренно различен начин“, коментира още Димитров.

Друг сериозен проблем в района е сезонната безработица. Местните жители трудно могат да намерят препитание след края на туристическия сезон. Атанас Терзиев, разясни плановете си за създаването на предприятие, което ще бъде 100% общинска собственост и по примера на УПП „Слънчев бряг“ от близкото минало, ще наема освободените след сезона работници и ще организира труда им за изпълнение на  общински и частни проекти срещу заплащане. „Този модел работи много успешно от години в Бургас“, обясни Терзиев.

„Образованието е в центъра на управленската ми програма. Подготвили сме проект за изграждане на нова сграда за дуално обучение – учене чрез практика, за Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“, Слънчев бряг“, обяви Атанас Терзиев. Училището подготвя кадри за туризма, които са необходими в курорта с най-голяма леглова база в България.

Кампанията на Атанас Терзиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ за Несебър ще продължи със среща в Кошарица на 17 октомври и в Равда на 18 октомври.

 

 

< Назад