25.10.2019

Калин Каменов в кв. „Сениче”: След два дни трябва да изберем дали да надградим постигнатото, или да се върнем 4 години назад

„След два дни, на 27 октомври, предстои да изберем накъде ще се движи Враца. Единият път е напред, другият - назад. Всичко зависи от вас. Ако през последните 4 години сме Ви показали, че можем да вършим работа, изберете нас”. С тези думи се обърна Калин Каменов към жители на ж.к. „Сениче” във Враца.

На срещата той представи някои от задачите, включени в управленската му програма за следващите 4 години, които засягат пряко жителите на квартала. „Сениче” се намира в непросредствена близост до новоизграждащите се заводи на МД Електроник и Теклас и за да не минават по пътните артерии до квартала тежки камиони и тирове, ще бъде изградена нова пътна връзка, която да свързва новата икономическа зона с републиканската пътна мрежа. След първите нови автобуси, които вече се движат в града, Община Враца вече е осигурила финансиране на стойност 26 млн. лв. за нови тролейбуси и електробуси, както и обновяване на спирките в града. Има изготвен проект на стойност 3 млн. лв. за ново улично осветление във Враца”, каза още Калин Каменов.

Бяха обсъдени и проблемите с бездомните кучета и доколко новостроящият се приют, който трябва да бъде готов до края на ноември, ще помогне за решаването му. Преструктурирането на БКС е помогнало за по-добрата работа за чистотата и поддръжката на общината, категоричен беше Калин Каменов, но е необходима още работа и засилване на ефективността. „Поддържането на чистотата в града зависи и от всички нас”, добави той. Една от задачите за следващия мандат пък е разширяване на структурата на звено „Инспекторат“ към Общината.

В срещата с жителите на „Сениче” участие взеха и кандидатите за общински съветници д-р Иво Ралчовски, Снежанка Каменова и Христо Илиев.

 

< Назад