19.10.2019

Кандидат-кметът Атанас Терзиев: Безплатни карти за транспорт за учащите могат да се въведат в община Несебър

Атанас Терзиев, кандидат за кмет на община Несебър, и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ се срещнаха с жителите на селата Тънково, Гюльовца и Кошарица. Повечето от местните жители работят в туризма или строителството и като сериозен проблем посочиха, че през зимата много трудно намират работа. Терзиев разясни плановете си за разкриване на индустриално логистичен парк в Общината, както и общинско предприятие с работно име „Развитие“, което да наема освободените след сезона работници и да организира труда им за изпълнението на общински и частни проекти срещу заплащане. „Така средствата за общинските ремонти ще остават в нашата община и ще гарантират целогодишна заетост и стабилни доходи“, заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ.

В разговорите с хората се открои проблем и в образователната сфера. Кандидатът за кмет Атанас Терзиев подчерта, че образованието е основен приоритет в програмата му и се ангажира да осигури безплатни карти за транспорт на всички учащи, както и карти за пенсионери, с които те да получат възможност да посещават лекари не само в Несебър, но и в Бургас.

„Най-богатата община в България е длъжна да обърне внимание на хората, които са дали години от живота си за просперитета на нашия край. А за учениците картите за транспорта са най-малкото, което трябва да осигурим“, отбеляза Терзиев и увери местните жители, че плановете за изграждане на физкултурни салони към училищните бази са готови и така децата ще спортуват целогодишно при добри условия. Според него е възможно да се организират по-чести посещения на медицински лица в населените места и да се разкрият повече аптеки, тъй като и трите села са сравнително големи.

Основна тема на дискусия и в трите села бе лошата пътна инфраструктура, липсата на осветени тротоари, зелени площи и детски площадки, а най-сериозно е положението с ВиК мрежата, която се нуждае от сериозни инвестиции, както и с електроснабдяването. Терзиев обясни програмата си за развитие си в трите села, а водачът на листата на ГЕРБ Златко Димитров отбеляза: “За последните 12 години, община Несебър е реализирала над 800 млн. лв. бюджет. Ако той се разходваше справедливо и прозрачно нямаше селата да са изоставени в това положение“.

И в Тънково, Гюльовца и Кошарица все още има жители с неясен статут на имотите. Общината от години обещава регулация, но не прави нищо, оплакаха се местните жители. „Това зависи най-вече от волята на кмета и неговата администрация“, отбеляза Терзиев и гарантира, че този проблем ще бъде решен още през първите години от мандата му, ако бъде избран за кмет. Терзиев прикани жителите да го подкрепят с 43 в бюлетината и гарантира, че ще използва опита си, натрупан в държавната администрация, Общинския съвет и частния сектор, за да осигури едно ускорено развитие на Община Несебър.

 

< Назад