15.10.2019

Кандидат-кметът на ГЕРБ Атанас Терзиев обсъди с млади хора от Несебър проблемите в общината

Въпроси, свързани с лошата инфраструктура, липсата на целогодишна заетост и възможности за развитие бяха поставени пред кандидата за кмет на Община Несебър от ГЕРБ Атанас Терзиев по време на среща с млади хора от общината. Близо 50 млади жители взеха активно участие и продължение на два часа поставиха въпроси за проблемната инфраструктура в Слънчев бряг - Запад, град Обзор и Свети Влас, както и селата Кошарица, Тънково, Гюльовца и Оризаре.

Младите жители на община Несебър получиха отчет и информация, че през 2007 г. общината е била с 27 млн. лв. в банковите сметки, а днес е с 20 млн. лв. дългове. Механизмът за тяхното изплащане е през данъците на всички и най-вече на активните млади работници.

„За жалост, тези пари не са изхарчени в помощ на хората или на туризма, а за скъпи, административни сгради, които днес стоят заключени“, коментира Терзиев. Участниците в срещата поискаха от кандидата за кмет на Несебър подробности, относно възможностите за целогодишна заетост и стабилни доходи.

„Работим по привличане на инвеститори за изграждането на индустриално-логистичен парк. Тази икономическа зона ще даде тласък на целогодишната заетост и разкриването на нови работни места в нашата община. Друг източник на доходи ще бъде общинско предприятие с работно име „Развитие", подобно на УПП „Слънчев бряг" от близкото минало. В него ще се наемат освободените след летния сезон служители и ще организира техния труд за изпълнението на общински проекти, които иначе се дават на чужди фирми. Така парите ще остават в нашата община, ще служат на местния бизнес, а хората ще имат работа. Това е работещ модел, който се прилага вече в Бургас", обясни кандидатът от ГЕРБ.

Важна тема на срещата беше и проектът на Терзиев за разкриването на университет в Несебър. Някои от участниците заявиха желание да се запишат през есента на 2020 г. Именно от следващата година ще стартира и първия прием за жителите на общината.

Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев апелира към младите хора да гласуват по съвест, не по принуда, без страх от заплахи и манипулации, защото те са бъдещето на общината и от техните решения зависи, какъв ще бъде Несебър утре.

 

< Назад