05.05.2019

Кандидатът за евродепутат Асим Адемов и народният представител Ася Пеева посетиха села в община Руен

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Асим Адемов и народният представител Ася Пеева посетиха села в община Руен – една от големите общини със смесено население в област Бургас, където в последните години ГЕРБ трайно реализира успешните си политики.

В с. Трънак те се срещнаха с жители на селото и обсъдиха проблемите им. Всички се обединиха около идеята, че няма религия, която да поощрява омразата и тероризма. „Ние в ГЕРБ не делим хората по етнос. Важно е днес, когато в Европа се надигат националистически настроения, ние в България да запазим мирното съжителство, както досега, на хората от различни религии“, заяви Адемов.

При срещата в с. Планиница, жителите на селото изразиха опасенията си от намеренията на общинска администрация да слее паралелките в основното училище, в което се обучават 80 деца. По думите им тях, това ще повлияе негативно върху качеството на образованието и поискаха съдействие за разрешаване на казуса. Кандидатът за евродепутат Асим Адемов и Ася Пеева, която е член на парламентарната Комисия по образование коментираха, че ще се запознаят в детайли с казуса и ще търсят решение на проблема.

„Образованието е ключът към бъдещето не само на България, но и на Европа. Благодарение на ГЕРБ то бе изведено като приоритет в управлението на страната ни и аз ще продължа да отстоявам тази позиция. Учителските заплати бяха увеличени с 10%  от тази година, очаква се и още работа в тази посока. В следващият програмен период ще бъдат отпуснати 18 млрд. лв., като съществена част от тях ще бъдат насочени към образованието. Европа не е далеч от нас, ние сме част от нея и това се усеща и вижда по време на посещението ми в различни населени места“, коментира Адемов.

 

< Назад