11.05.2019

Кандидатът за евродепутат Марин Захариев и народният представител д-р Красимир Събев почетоха вековния юбилей на училището в Смилян

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Марин Захариев и народният представител д-р Красимир Събев почетоха 100-годишнината на основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в смолянското село Смилян.

Годишнината бе ознаменувана с тържествен концерт, много награди, признания и прекрасни пожелания.

„Сто години са много и малко. За 100 години просветна дейност поклон пред тези, които са учили, работили и са се реализирали като достойни граждани на Смилян и държавата. Към учениците – обичайте учителите си и четете книгите си! Това е единственото, което на този етап може да направите, за да инвестирате в бъдещето си. На учителите – респект и поклон, защото възпитавате нашите деца и създавате достойни граждани на тази държава. На директорката – продължавайте да работите по този начин! Направете така, че това училище да пребъде! Към политиците и обществениците също имам една препоръка: Пазете българщината! Създавайте условия това училище и образованието да вървят напред! Дядо ми казваше, че няма по-добра инвестиция от обучението на нашите деца!“, заяви д-р Събев.

„Всички ние сме длъжни да положим усилия, за да могат децата да учат и растат в една добра среда, за да бъдат усмихнати и щастливи. Затова искам да благодаря на хората преподавали и които сега преподават в училището за апостолската работа, която вършат, защото децата са нашето бъдеще. Желая Ви здраве и успех, да прославяте училището, село Смилян и Община Смолян”, каза в приветствието си кметът Мелемов.

Началникът на РУО – Смолян, Мария Семерджиева връчи на директорката Лиляна Балийска почетен знак „Стою Шишков” за принос в образованието на региона. „През тези 100 години училището е доказало своето почетно място в образователната структура в нашата област. За мен е чест да връча първия почетен знак на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, който учреди РУО”, обяви Семерджиева.

 

 

< Назад