06.05.2019

Кандидатът за евродепутат Марин Захариев посети Девин на Гергьовден

На Гергьовден кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев посети Девин, където се организира традиционен празник.

В програмата бяха включени изяви на фолклорни и танцови състави, футболен турнир на градския стадион, а на обед бе раздаден курбан за здраве.

Захариев поздрави с празника – Гергьовден за християните и Адрелес за мюсюлманите, всички присъстващи. „Няма по-добра възможност да сме заедно с веселие и родопската гайда, да гледаме как възрастните предават на децата обичаите, традицията за водата и събуждането на природата за нов живот. А в Родопите след Гергьовден вече започва и стопанската година“, каза Захариев и пожела на всички здраве, късмет и благоденствие.

„В днешния ден всички православни вярващи почитаме един от най-светлите и най-хубавите празници - Свети Георги Победоносец. Неслучайно той е избран за национален празник на Република България като ден на храбростта и на българската армия. Георгьовден също така се почита от всички животновъди. Празниците са били винаги символ на обединение, те ни свързват и не бива да ни разделят. Те ни карат да вярваме, че доброто е по-силно от злото и любовта е по-силна от омразата. Нека и занапред в сърцата и душите ни да има само добро, да сме градивни и позитивни. Нека всички да бъдем здрави и добри, да се обичаме и да си прощаваме“, пожела кметът на Девин Красимир Даскалов.

Освен Захариев, гости на празника бяха народният представител д-р Красимир Събев, зам.-кметът Владимир Солаков, председателят на ОбС Руси Чаушев и общински съветници ГЕРБ.

 

< Назад