11.05.2019

Кандидатът за евродепутат Марин Захариев пред студенти: Важно е да се гласува, от нас зависи бъдещето на България и ЕС

Важно е да се гласува, от нас зависи бъдещето на България и на Европейския съюз, заяви пред студенти кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Марин Захариев. Във филиала на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в Смолян той участва в беседа на тема „Обединена Европа – бъдеще, предизвикателства и нови възможности“.

Кандидатът постави акцент на важните теми в дневния ред на Европейския съюз като сигурността на външните граници, надигащия евроскептицизъм, който доведе Великобритания до Брекзит,  миграцията, бизнеса, образованието и т.н.

Захариев посочи и добрия пример на единодействие между депутати от различните политически семейства в Европейския парламент, визирайки пакета „Мобилност“.

„Виждате как големите европейски държави се опитват да прокарват политика, която не е изгодна за по-малките и по-късно присъединилите се. В предишния Европарламент всички депутати показаха единство в защита на българския интерес. Малките държави трябва със силен глас да отстояваме своите права. И мисля, че това се случва. Стратегията занапред ще е да се прокарват политики, директиви, регламенти, които защитават нашите интереси. И трябва да отидем да гласуваме, да убедим свои роднини и познати, защото ако оставим някой друг да решава вместо нас, е пагубно“, подчерта Марин Захариев.

Той посочи, че зад всеки милиард, който България внася в Европейския съюз, страната ни получава около 4 милиарда и това е европейската солидарност. Според него, ако Англия може без Европейския съюз, то ние не можем, макар те вече да са осъзнали грешката си. „Именно членството ни в ЕС е гаранция за стабилност, защото с потоците мигранти, които идват от Северна Африка, в страната ни щеше да настъпи хаос – без правила и без финансова помощ от ЕС“, подчерта кандидатът за евродепутат.

Захариев съобщи, че догодина ще бъде отворен граничният контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти и благодарение на мащабните инфраструктурни проекти, които България реализира, тя вече не е периферия, а кръстопът.

Според него отношението към учителите е от изключителна важност, още повече, че се очаква недостиг на такива кадри в бъдеще. „Някои казват, че икономиката трябва да се подкрепя повече, отколкото учителите, но не е правилно. Учителите създават основата за всичко, а ако нямаме основа, не може да гледаме напред, няма да имаме и икономика“, посочи Захариев.

 

 

< Назад