15.05.2019

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков: Много лесно се говори за Европа, когато виждаме резултатите от нейната подкрепа

Много е лесно да обясня какво е Европа, както и смисъла от Европейския съюз, когато само с поглед, на 500 м, се виждат резултатите от поне 10 реализирани проекта. Това каза кандидатът за евродепутат Андрей Новаков в село Ягода, община Мъглиж. Новаков бе заедно с Николай Диков, който също е част от листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент, за да се включат в официалното откриване на изцяло рехабилитирана улица в мъглижкото село. Проектът включва ремонт на главен водопроводен клон, цялостно асфалтиране на уличното платно и подмяна на тротоарните площи. Стойността е 1 155 000 лв., средствата са отпуснати от Министерство на регионалното развие и благоустройството. По време на откриването стана ясно, че и други улици ще бъдат ремонтирани и още 1.3 км от водопроводната мрежа обновени, което се случва благодарение на европейската солидарност.

„Важно е Европа да бъде на регионите, да се усеща от всеки един човек. Тук не се е случвало нищо от 50 години насам, а днес имаме обновени площад, улици, стадион, много други неща, които са важни за всеки един от нас. Това е първото ми посещение в Ягода, но съм сигурен, че няма да е последното. Ваш приятел и посланик съм“, подчерта Андрей Новаков.

Той допълни, че кметът на Мъглиж Господин Господинов и екипът му са получавали и няма да спрат да получават регионална, държавна и европейска подкрепа, защото само с обща и координирана работа се постигат добри резултати.

„Убеден съм, че съм част от най-добрата листа, съставена от кандидати, които ще отнесат всеки един регионален въпрос до Европейския парламент. Вярвам на Андрей Новаков, защото той е бил пример точно за това – темите, които вълнуват нас тук, да бъдат включени в европейския диалог, за да имат своето решение“, допълни и Николай Диков. „Като общински съветник през последните осем години разбрах, че е от ключово значение да имаме нашия глас в ЕС. Затова е и моя кауза да осигурим дългосрочна и стабилна работа на енергийния комплекс „Марица изток“, както и на целия ни регион“, категоричен бе Диков.

Андрей Новаков подчерта, че ще отстоява бъдещето не само на източномаришката енергетика,  но и на цялата старозагорска област. „Хората, които дават честния си труд, заслужават подкрепа, дължа им го“, заяви той.

Заместник-кметът на Мъглиж  д-р Душо Гавазов поздрави кандидатите за представители в Европейски парламент за усилията и помощта до този момент и изрази убеждението си, че това няма да се промени. Той допълни, че предстои ремонт и на други улици, както и внедряването на мерки за енергийна ефективност на сградата на общинската администрация. „В Мъглиж ще бъде изградено и футболно игрище с изкуствена настилка, отново чрез оперативните програми“, допълни д-р Гавазов. Той припомни още, че през изминалия програмен период е извършен ремонт на читалища в селата Ягода, Ветрен, Тулово и Дъбово. Рехабилитация е имало и за водопроводна и пътна мрежа в общината.

Заедно с кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Николай Диков бе и областният координатор на партията Пламен Йорданов. Заедно те се срещнаха и с жители на селото в местното читалище.

 

 

< Назад