23.10.2019

Кандидатът за кмет на община Средец Иван Жабов представи програмата си пред жители на селата Драчево и Дебелт

Над 120 жители от с. Драчево се срещнаха с кандидата за кмет на селото Тодор Атанасов от ГЕРБ. На дискусията присъстваха и кметът на община Средец и кандидат за нов мандат Иван Жабов, както и кандидат-кметът на ГЕРБ на с. Дебелт - Мария Ангелова, кандидати за общински съветници от листата на партията.

Кандидът-кметът на община Средец Жабов сподели осъществените до момента проекти с помощта на екипа му и представи приоритетите си от програмата за управление през следващите четири години. Основните акценти в нея са  образование, здравеопазване и инфраструктура. Жабов припомни, че бе извършен ремонт на мостовото съоръжение в село Драчево.

По време на срещата местните жители споделиха проблемите си и изразиха желание за промяна, тъй като не са удовлетворени от досегашния кмет на селото, издигнат от БСП.

Срещите на екипа на ГЕРБ продължиха и в село Дебелт, като много млади хора лично дойдоха да подкрепят кандидата за кмет на селото Мария Ангелова. Тя представи с визията си за развитието на селото. В Дебелт се намира най-голямото читалище на територията на общината. То ще бъде обновено с европейски средства по проект, който Община Средец спечели. "Древен шепот - творчески резонас" се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег" в партньорство с община Визе, Турция. Стойността на проекта 492 463,30 евро безвъзмездна финансова помощ, като средствата за Община Средец, която е водеща по проекта са - 269 938,67 евро. Началото на проекта от лятото на настоящата година, а продължителността му е 24 месеца.

 

< Назад