21.10.2021

Кандидатите от листа 32 във Видин изискват адекватни действия заради пандемията от COVID-19

Кандидатите за народни представители от листа 32 във Видин с тревога обсъдиха усложнената епидемиологична обстановка от драстичното нарастване броя на заболелите от коронавирус в региона. Областната болница е пълна с пациенти, а медицински персонал недостига, коментираха представителите на коалиция ГЕРБ-СДС. Те заявиха решимост да изискат от всички държавни институции предприемане на бързи, адекватни действия и осигуряване на навременна информация за разрастване на пандемията и прилагането на мерки.

Водачът от гражданската квота на коалицията във Видин Росица Кирова отправи официално искане към областния управител Огнян Асенов, който е и председател на областния временен кризисен щаб за оценка на риска.

„Има национален план, който при различна степен на заболеваемост, предполага прилагането на различни пакети от мерки. Кой ще задейства пакетите с мерки за община Видин, за област Видин и какво Вие предприемате своевременно? Кой ще поеме отговорността за изтощението на медицинските работници и служители и за това, че Видинската болница през последните няколко месеца загуби част от персонала си, включително и защото бяха спрени добавките, които се отпускаха заради COVID-пандемията от редовното правителство”, посочва в искането г-жа Кирова. Тя призовава за спешно свикване на щаба и информирани, адекватни решения за изход от критичната ситуация.

„Налагането на изисквания от днес за утре ни поставят в невъзможност да ги изпълним. Бизнесът отново ще плати цената за липсата на информираност, навременни мерки и адекватни компенсации. Трябват компенсации за бизнеса. Повечето бизнеси, де факто ще затворят, но няма да получат нищо!”, допълниха от видинската листа с номер 32.

 

< Назад