18.07.2020

Караянчева в Карлово: ПП ГЕРБ е готова за избори още сега, но няма да тласнем страната към криза

Структурите на ГЕРБ функционират отлично. Членовете на партията са активни в своята обществена дейност и няма от какво да се срамуват. Дори напротив - увеличените доходи, подобрената инфраструктура, стратегическите проекти и влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз само могат да ни карат да сме горди, че сме част от тази политическа партия. С тези думи се обърна към кметовете и общинските съветници от ГЕРБ в община Карлово Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание и член на ИК на ГЕРБ ще участва тази вечер в тържествения митинг-заря по повод 183 години от рождението на Васил Левски.

Цвета Караянчева призова кметовете и съветниците непрекъснато да бъдат сред хората, за им разказват за редицата успешни политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента. „Никога не сме делили и няма да делим населените места. Това ни отличава от останалите. Обликът на градовете и селата е променен, защото чуваме исканията на хората и работим за тяхното изпълнение“, подчерта тя.

„ПП ГЕРБ е единствената партия в страната, която още сега може да се яви на избори. И ще ги спечелим, съдейки по прогнозите на всички социологически агенции. Но именно защото осъзнаваме своята отговорност пред над 1 млн. души, подкрепили ни на изборите – не можем с една оставка да хвърлим държавата в криза и безвремие. Разбира се, че чуваме справедливите искания на хората и сме готови за диалог. Но сме убедени, че само стабилна държава с монолитно общество може да премине през тежките времена, която се задават вследствие на кризата“, каза председателят на парламента. Тя бе категорична, че управляващото мнозинство няма да абдикира от властта, защото има и опита, и капацитета да завърши всички онези стратегически процеси и проекти, които държавата е стартирала. „С тях ще утвърдим трайно нашата евроатлантическа принадлежност, което силно плаши опонентите ни. Не е лесно, но това е пътят към по-доброто бъдеще за децата ни“, обясни Караянчева.

Според членът на ИК на ГЕРБ президентът Румен Радев не живее в реалността. „Той и гравитиращите около него провалени полицити най-нагло се присламчват към недоволните млади хора. Мечтаят да влязат във властта през задния вход, който в този случай се нарича служебно правителство. Угрозата от това само ни прави още по-твърди в намерението си да изкараме целия мандат, защото с разединител начело и съмнителни кадри за министри – последиците за страната може да са катастрофални“, отбеляза тя.

Караянчева коментира, че не говори добре за един човек да атакува доскорошните си колеги и приятели. „Не сме усещали пулса на обществото, абдикирали сме от смесените региони, имали сме връзки с ДПС. Не съм сигурна дали самият Цветанов вярва в това, което изрича по медиите. Нали самият той дълги години участваше във всички тези процеси. С очите си виждаше как работим в смесените региони. Обидно е отношението му, но ние няма да влизаме в неговия тон. Ще пожелаем успех на проекта му, но нека не хвърля кал по хората, с които довчера е работил“, завърши Цвета Караянчева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали.

 

< Назад