18.07.2020

Караянчева в Перущица: Лесно е да подадеш оставка, но държавата ще спре да работи по време на криза

Демокрацията е най-ценното нещо. Всеки човек има право да иска по-добър живот. Затова и протестите са нещо нормално. Ето защо ние, политиците, трябва да чуваме мнението на хората и да търсим начини за удовлетворяване на техните искания. Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя посети Перущица, където обсъди с граждани от цялата пловдивска област актуалната политическа обстановка. Караянчева бе посрещната от кмета на града Мария Вълканова, областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, депутатите ген. Константин Попов и Запрян Янков, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Хубаво е когато някой критикува властта - да отбелязва и какво е направено за България през последните 10 години. Този период съвпадна с управлението на ГЕРБ и по време на него страната се преобрази. Построиха се стотици километри магистрали, подобри се средата за живот във всички населени места, над 600 млн. лв. се дадоха за образователна инфраструктура, всяка година устойчиво се увеличават доходите. Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски. Разбира се, винаги може и още“, коментира Караянчева. По думите й икономиката на страната растеше с големи темпове, но тогава дойде коронавирусът и светът изпадна в криза, която нямаше как да ни подмине. „Лесно е да подадем оставка сега, но нали държавата ще трябва да продължи да работи и да предлага ежедневно решения за облекчаване на последиците от пандемията“, допълни тя.

Цвета Караянчева отбеляза, че сред мирно протестиращите граждани със справедливи искания се забелязват и някои стари муцуни, които са се провалили в политиката, а сега искат да влязат във властта през задния вход. „Дори съм уверена, че Румен Радев вече има готов служебен кабинет. Той е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук“, уточни представителят на ИК на ГЕРБ.

Към кмета Вълканова председателят на парламента се обърна с думите, че най-важно е да се чува мнението на хората, да сме запознати с техните проблеми. „Невинаги можем да помогнем, но поне да ги изслушаме, да кажем добра дума“, сподели Караянчева.

„Много млади хора живеят тук и като управници сме длъжни да им осигурим модерна среда, за да останат тук. С европейски средства правим редица ремонти и се надявам да не се стига до вариант със служебно правителство, защото това ще подейства като спирачка на всички процеси в страната, включително и тук“, посочи на своя ред градоначалникът Мария Вълканова.

Депутатът от ГЕРБ и председател на военната комисия в парламента ген. Константин Попов подчерта, че работата на полиците не е да разделят или да мислят за постове. „Ние трябва да мислим за хората, за държавата, за икономиката, за просперитета. Това е голяма отговорност и затова не можем просто така да захвърлим всичко постигнато досега“, завърши ген. Попов.

< Назад