10.03.2021

Кирил Ананиев в Брезник: Ще работим за европейско развитие и модернизация на българските общини

За европейско развитие и модернизация на българските общини се ангажира да работи водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Перник Кирил Ананиев на среща с избиратели в Брезник.

Кметът на Брезник Васил Узунов не скри, че е радостен от факта, че водач на листата е именно Кирил Ананиев – финансовият министър с най-голям принос за развитието на общината. 2 120 000 лв отпусна за Брезник правителството в края на миналата година. От тях 1 320 000 лв са за втория етап на реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа, 800 000 лв за саниране и укрепване на сградата на Средно училище „Васил Левски“. 246 000 лв получи Община Брезник за подмяна на вътрешното обзавеждане, осветлението и озвучаването на залата на читалището, която се ползва за всички културни мероприятия.

„Много е важно да имаш експертизата, необходима за правилното разпределяне на средствата от европейските програми и републиканския бюджет така - че те да отидат при хората и да подобрят условията им на живот“, посочи Ананиев. Той категорично отхвърли обвиненията на определени политически сили, че се раздават пари предизборно. „Всеки лев е изпратен там, където има проблем за решаване“, заключи Кирил Ананиев. Пред гражданите на Брезник той декларира, че няма да пожали сили и време в работа за по-доброто развитие на общината. В Брезник бяха и останалите кандидати от листата на коалиция ГЕРБ – СДС- Десислава Ахладова, Светослав Кирилов, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.

< Назад