29.01.2018

Кирил Калфин почете 140-годишнината от Освобождението на Кюстендил

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин се включи в днешното честване по повод 140-годишнината от Освобождението на града. Пред паметника на Ильо Войвода, Калфин и представители на ГЕРБ - Кюстендил поднесоха венец в знак на признателност към подвига на героите.

 

Празникът в областния град започна с тържествено шествие от Арката на пл. "Велбъжд" до паметника на Ильо Войвода, съпроводено от Общинския духов оркестър. В традиционното шествие се включиха съветниците Иво Саев и Спиридон Лещански, Петя Христова от ЖГЕРБ и представители на МГЕРБ. Присъства и Михаела Крумова - член на НИС на ЖГЕРБ и председател на ОбС - Кюстендил.

 

Отбелязването продължи с тържествено слово, посветено на годишнината от онзи паметен за Кюстендил ден. Присъстващите граждани, общественици и представители на институции запазиха минута мълчание и сведоха глави в знак на признателност. В края на тържествената церемония всички те положени венци и цветя пред паметника на Ильо Войвода.

 

По повод 140-годишнината от Освобождението на Кюстендил, Регионалният исторически музей организира за всички желаещи от 10:00 до 16:00 часа безплатно разглеждане на експозицията „Национално-освободителните борби на населението от Кюстендилския край".

< Назад