22.09.2019

Кметът на община Марица Димитър Иванов и представители на ГЕРБ откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в с. Граф Игнатиево

Кметът на община Марица“Димитър Иванов откри нов етаж и нова ултрамодерна детска площадка в двора на детска градина „Здравец“ в с. Граф Игнатиево. Лентата на прекрасната нова придобивка прерязаха Иванов, председателят на Общинския съвет и общински ръководител на ГЕРБ-Марица Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев, тримата общински съветници от селото Пламен Панчев, Георги Генчев и Никола Дончев и директорът на ДГ „Здравец“ Станка Колева. Въпреки че сградата е построена преди близо 2 години, заради многото млади семейства, които живеят тук, тя вече бе тясна за малчуганите. Жителите на с. Граф Игнатиево, които с огромно  с нетърпение очакваха разширението на забавачката, поздравяваха кмета Димитър Иванов и му благодаряха затова, че е спазил обещанието си. Директорът Станка Колева също изказа признателност на градоначалника.„Днес е един щастлив ден и екипът на детска градина „Здравец“ благодари на всеотдайния кмет на община „Марица“ Димитър Иванов за това, че осъществи мечтите ни за по-голяма и просторна градина.“, каза Колева.Отец Димитър отслужи водосвет за здраве и не пропусна да отбележи заслугите на градоначалника за изграждането на новия етаж и площадка за игра, която отговаря на всички европейски норми за безопасност.„Много се радвам, че на днешния ден осветявам нова детска площадка и пристройка към детската градина, благодарение на инициативния и енергичен кмет на община Марица Димитър Иванов и неговите съратници“, посочи свещеникът.В отговор Димитър Иванов посочи, че няма да пести усилия и занапред, за да се чувстват щастливи малките жители на община Марица. Радвам се, че има деца и млади хора, за да надграждаме това, което сме построили заедно. Когато сме задружни, успяваме в името на децата ни“, изтъкна кметът на „Марица“.
Преди началото на тържеството 110 деца от ОУ „Граф Н. Игнатиев“ и ДГ „Бисер“ в с. Труд се смяха и забавляваха в салона на НЧ „Изгрев – 1927 г.“ с постановката на театър „Слънчо“.
Празникът продължи с игривите ритми на оркестър „Орфей“ с художествен ръководител Георги Янев и народно хоро, което традиционно бе поведено от кмета на община Марица Димитър Иванов.На събитието присъстваха кметове на населени места, общински съветници и представители на администрацията.

< Назад