11.11.2017

Кметът на Перник Вяра Церовска беше гост на празника на плодородието в Земен

Празник на плодородието увенча есента в китното градче Земен. Слънчевият и почивен ноемврийски ден събра жители и гости на един запомнящ се, вълнуващ и богат празник.

Сред официалните гости на празника бяха областният координатор на ГЕРБ и кмет на община Перник Вяра Церовска, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Жени ГЕРБ-Радомир Любка Димитрова, общински съветници и представители на политическата сила.

Символично в деня, в който православната църква почита паметта св. Мина, беше извършено освещаването 15-метровия кръст господен, издигнат на панорамния завой по пътя към Земенския манастир, за да ознаменува християнската вяра и да закриля местните хора.

Това е поредната стъпка за Възраждане на културно историческото и религиозно наследство на Община Земен, обединил ресурсите и усилията на Община Земен, област Перник, Светия Синод и частни дарители.

Празникът продължи в дворното пространство на Земенския манастир „Свети Йоан Богослов“, където всички гости  имаха възможността да се насладят и да опитат уникални произведения на изкуството и всевъзможни кулинарни вкусотии, създадени от всичко, което е родила нашата земя и приготвени от сръчните ръце на местните хора

< Назад