12.11.2019

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, районните кметове и общинските съветници от ГЕРБ се заклеха да работят за благото на гражданите

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров, 6-те районни кметове от ГЕРБ Георги Стаменов – на „Централен“, Костадин Язов – на „Южен“, Костадин Димитров – на „Тракия“, Иван Стоянов – на „Източен“, Стоян Алексиев – на „Северен“, и Димитър Колев – на „Западен“, както и 17-те общински съветници от най-голямата партия, се заклеха да работят в интерес на гражданите и за благото на пловдивчани.

Това стана на първото заседание на новия Общински съвет, което по традиция се състоя в зала „Съединение“ на Исторически музей. След тайно гласуване за председател на местния парламент с внушително мнозинство бе избран предложеният от ГЕРБ общински съветник Александър Държиков.

„Вярвам, че с таланта и трудолюбието на пловдивчани, с тяхната любов към града им, с ясна визия, със силни реформи и с общи усилия ще продължим да опазваме Древния град. И в същото време да го преведем успешно през новите предизвикателства като го превърнем в модерен, динамичен, благоденстващ град. Град, в който хората сбъдват мечтите си и искат да отглеждат децата си“, заяви в словото си кметът Здравко Димитров.

По-късно в храма „Света Марина“ пловдивският митрополит Николай отслужи тържествен молебен, след което Здравко Димитров беше официално посрещнат в сградата на общината, където кметът на Пловдив два мандата Иван Тотев (2011-2019 г.) му предаде символичния ключ на града и му пожела успешен управленски мандат.

 

< Назад