28.08.2022

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители за област Благоевград

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избиратена комисия - Благоевград листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. Документите бяха внесени от областния координатор и евродепутат Андрей Новаков и водача на листата Росен Желязков. Заедно с тях бяха и кандидатите за народни представители.

„ГЕРБ-СДС към момента е единствената политическа , регистрирала в РИК пълна листа. Това показва, че имаме най-голям потенциал. Отново водач на листата е Росен Желазков, министър на транспорта в последния кабинет на Борисов. Той имаше поети ангажименти в областта, които изпълни и отново се доверяваме на неговата експертиза”, коментира Андрей Новаков пред медиите след регистрацията в РИК. Той представи всички кандидати в листата и заяви, че е убеден че ГЕРБ ще е водеща сила в областта. „Явяваме се да спечелим изборите и да управляваме след това, защото страната има нужда от стабилност. Видяхме какво се случва, когато ГЕРБ не участва в управлението- скъпи енергоизточници, висока инфлация, автобуси с емигранти”, каза областният координатор.

„Листата на ГЕРБ-СДС за пореден път е консолидирана. В кампанията ще заложим на изграждането на мостове, а не да чертаем червени линии. Нашата програма ще даде отговор на всички щекотливи въпроси и злободневни проблеми. Ще работим с надеждите на хората, а не с техните страхове”, заяви водачът на листата Росен Желязков. По думите му в сегашната тежка ситуация, когато страната е в окото на бурята, ГЕРБ ще бъде необходим фактор за обединение около националните ценности и приоритети за благоденствие и по-високи доходи.

„Избирателите търсеха алтернатива, но не се получи. Хората усещат, че бяха дълбоко манипулирани, като се създадоха едни символи, около които изградиха легенди. Няма да предлагаме алтернативи, а ще търсим обществена енергия, насочена към устойчивото развитие” каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област.

По повод строителството на Автомагистрала „Струма” Андрей Новаков заяви, че България е стигнала ново ниво на провал, ако се наложи да се върнат средствата, усвоени досега за строителството на магистралата.

„ГЕРБ пое ангажимент трасето да е готово до 2027 г. и щяхме да го изпълним, но след действията на екоминистъра в кабинета „Петков” това не може да се случи. Ще влезем в много учебници като лош пример как общоевропейските интереси станаха заложник на индивидуални такива”, коментира Росен Желязков.

 

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 1 Многомандатен избирателен район:

 

  1. Росен Димитров Желязков - юрист
  2. Росица Николова Димитрова - инженер
  3. Костадин Томов Стойков – инженер
  4. Георги Иванов Георгиев - мениджър
  5. Александър Иванов Мацурев - икономист
  6. Венцислав Костадинов Гърменов - инженер
  7. Костадинка Георгиева Богданова - адвокат
  8. Румен Гълъбинов Гълъбинов – финансист
  9. Тодор Стоянов Гюрев - предприемач
  10. Мартин Петров Златарски - студент по фармация
  11. Илия Филипов Сидеров - педагог
  12. Любомир Валентинов Павлов - предприемач
  13. Мариела Георгиева Весалова - педагог
  14. Андрей Емилов Миладинов - доктор
  15. Силвия Бойкова Велчева - педагог
  16. Петранка Стоянова Щерева - педагог филолог
  17. Славчо Костадинов Месов - управител на фирма
  18. Божидар Иванов Радевски - еколог
  19. Ралица Василева Петкова - земеделски производител
  20. Георги Василев Великов - предприемач
  21. Станислав Олегов Стоев - д-р по физическо възпитание
  22. Стефан Апостолов Апостолов - финансист

 

< Назад