03.07.2021

Кралев: Бизнесът е обезпокоен от липсата на стабилност

„Срещите ми с предприемачи в Русе потвърждават опасенията ни, че липсата на реални политики води до несигурност в хората и страх за бъдещето. Последствието е спад на инвестициите. Реваншисткото управление на страната в момента се занимава с предизборна кампания, а не с работа за хората и икономиката. За бизнеса последните месеци доведоха до изключително много негативи“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев след десетки срещи с бизнеса в Русе през последните седмици. По думите му, служебният кабинет е повишил изискванията за отпускане на помощ при спад на оборота - условието преди беше 20%, сега е минимум 30-40 %.

„Мярката се запазва, но при два пъти по-висок спад на оборота и е абсолютно некоректна към най-пострадалия сектор „Туризъм“. Няма и никакво движение по подадените проекти по мярката “Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. Новото управление трансформира безвъзмездната подкрепа за бизнеса, осигурена от правителството на ГЕРБ, в кредитиране“, каза още Кралев.

Той допълни, че липсата на експертиза прозира във всяко действие на кабинета, което е пагубно за всички сфери в държавата. „Колкото по-бързо възстановим реда и стабилността в страната, толкова по-малки ще бъдат щетите за икономиката и стандарта на живот на хората. Убеден съм, че можем да върнем добрите условия за бизнес на нивата от преди този експеримент, изпълнен от старата номенклатура. Само ГЕРБ-СДС има капацитета за управление, което да донесе сигурност, стабилност и спокойствие. Обещах на бизнеса в Русе, че няма да позволим разрушаване на икономическата среда и ще се борим България да бъде отново привлекателна дестинация за инвестиции“, допълни Красен Кралев.

< Назад