08.09.2022

Красимир Вълчев: Най-добрата социална политика в момента е да се овладее инфлацията

Коалиция ГЕРБ – СДС откри официално своята предизборна кампания в 27-ми Старозагорски избирателен район в парк „Тюлбе“ в Казанлък на 7 септември. В събитието участваха кандидатите за народни представители, областното, общинското ръководство на ГЕРБ, членове, симпатизанти и граждани.

„На 2 октомври ще възстановим спокойствието, сигурността и предвидимостта, които загубихме по време на „Промяната“ – каза по време на откриването Борис Кърчев, член на областното ръководство на ГЕРБ – Стара Загора.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова припомни всичко, което е създадено в града и малките населени места по време на управлението на Бойко Борисов. „ГЕРБ започна да управлява в годините на световната икономическа криза, която фалира предприятия и принуди хората да търсят прехрана зад граница, но успя да изведе страната ни от нея да осигури сигурност и спокойствие за хората. През последната година и половина „Промяната“ ни върна назад, защото нищо не се случва. Никой не повдига въпроса кога и при какви условия ще заработят европейските програми в България през новия програмен период, за да реализираме проектите, които са в полза на хората“ – заяви Галина Стоянова.

Тя добави, че по време на управлението на ГЕРБ изрази, като „криза“, „скъпи горива“, „няма и не може“ не са съществували.

Приветствие към присъстващите отправи и областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев. Той благодари на всички за подкрепата, оказвана през годините. „Ако искаме да имаме спокойствие, трябва да гледаме в една посока - към една държава, в която всеки от нас знае какво го очаква днес, утре или след няколко месеца“ – каза Радостин Танев.

Борис Кърчев представи 22-мата кандидати за народни представители, петима от които са от Казанлък. Илиана Жекова, депутат в 45-ото, 46-ото и 47-мото НС се обърна към казанлъчани: „Партията на „промяната“ ни накара всички да се чувстваме като нищожество заради галопиращите цени на хранителните продукти, електроенергията и горивата. Всеки ден минават с страх и несигурност. Затова трябва да се мобилизираме и на 2 октомври да заявим категорично, че не искаме повече такова управление“ – каза тя.

Кандидати за народни представители от Казанлък са още д-р Мехмед Мехмедов, Донка Христова, Десислава Тинева и Стоян Чачкаров. Те призоваха за активен вот, за да се възстанови спокойствието и сигурността на цялото общество.

Водачът на листата на ГЕРБ - СДС Красимир Вълчев посочи основните приоритети за Казанлък, за които коалицията ще работи. Сред тях са: изграждане на техническата инфраструктура в индустриалната зона и привличане на инвеститори; строителство на многофункционална зала за културни и спортни събития; създаване на мрежа от пешеходни и велоалеи до всички туристически обекти в общината; цялостно реновиране на парк „Северен“; основна реконструкция на стадион „Севтополис“ и обновяване на зоната за хвърляния и изграждане на обходния път на Казанлък за тунела под Шипка.

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов гарантира, че ГЕРБ – СДС има ясна програма как да се справи с кризите, до които ни доведе четворната коалиция.

„За да гарантираме газовата сигурност, ще проведем прозрачни търгове за дългосрочни доставки. Трябва да се увеличи резервираният капацитет на строящия се в Александруполис терминал. Благодарение на ГЕРБ – СДС, частните фирми получават компенсации заради високите цени на енергията. За да осигурим средства за компенсации не само за бизнеса, но и за публичните институции, ще преструктурираме Фонд „Сигурност“. Най-добрата социална политика в краткосрочен план е да се укроти инфлацията и да се понижат цените на горивата и газа“ – категоричен е Красимир Вълчев.

Общинското ръководство на ГЕРБ - Казанлък подари на присъстващите на официалното откриване на предизборната кампания моноспектакъла на актьора Стефан Милков „Чудомирщини”, който е носител на наградата „Най-добър актьор на Седмия европейски фестивал на пътуващия театър”.

За ГЕРБ-СДС на 2 октомври се гласува с № 24 в бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

< Назад