19.09.2022

Красимир Вълчев: Най-спешната ни задача е да понижим инфлацията още през тази година

Областната шатра на ГЕРБ – СДС на 18 септември беше разположена в района на пазара в Гълъбово. Много граждани имаха възможност за разговарят с водача на листата в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев и с останалите кандидати за народни представители.Най-често задаваният въпрос беше свързан с бъдещето на комплекс „Марица изток“, който е от възлово значение за региона.
„ГЕРБ – СДС категорично стои зад запазването на работата на комплекса, като минно-енергиен, и съхраняването на работните места, но това трябва да бъде съчетано и постигнато чрез инвестиции в нови технологии, водещи до намаляване на въглеродните емисии“ – обясни Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС за Стара Загора.
Той подчерта, че най-спешната задача на коалицията, ако получи подкрепата на избирателите, е до край на годината да овладее галопиращата инфлация. Бизнесът, институциите от публичния сектор и земеделски производители ще получават компенсации за високите цени на тока и газа.
Красимир Вълчев каза още, че образованието ще бъде траен национален приоритет. Разходите за него ще бъдат увеличени до 5% от брутния вътрешен продукт на страната. В рамките на 4-годишния мандат учителските заплати ще бъдат поне 125% от средната работна заплата в страната, а за академичните длъжности – над 150% от средната заплата. Ще бъдат вложени сериозни инвестиции за модернизиране на образователната инфраструктура. Всички училища и детски градини, които не са реновирани до момента, ще бъдат изцяло обновени.
В отговор на страховете на хората, свързани с инфлацията, високите цените на електроенергията и недостига на дърва за огрев, кандидатите за народни представители на ГЕРБ – СДС представиха част от спешните и средносрочните антикризисни мерки, с които се ангажира коалицията.
В откритата приемна за граждани в Гълъбово участваха още кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС: арх. Мартин Паскалев, Анастасия Гидикова, д-р Емил Енчев, д-р Надя Трендафилова, Димитър Пандазиев, Радослав Георгиев, Емил Трифонов и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев.
На изборите на 2 октомври за ГЕРБ – СДС се гласува с № 24 в бюлетината.

< Назад