26.10.2021

Листа 32 посрещна кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева във Видин

„Това е моят избор – проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева, защото смятам, че имаме нужда от духовност. Имаме нужда от някой, който ще обедини нацията ни. Имаме нужда от едно стабилно, нормално правителство и управление”. Това заяви водачът от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова, която заедно с колегите си от листа с номер 32 посрещна днес кандидатите за президент и вицепрезидент.

Гостите избраха да посетят Видин в празничния Димитровден, в който крайдунавския град чества своя духовен покровител – Свети Димитър.

„Дошли сме, за да поискаме доверието ви. Политическата криза в страната е очевидна. Два пъти не можа да се състави работещо правителство и всичко това, за съжаление, спъва работата на всички институции”, коментира проф. Герджиков. По думите му, президентът трябва да поведе нацията към обединение около обща визия за бъдещето и нов национален идеал, който да обедини всички българи.

С думи за единение, с пожелания за живот и здраве на всички българи и на „воините в бяло, които се борят за човешкия живот” се обърна и полк. Невяна Митева, която отправи своята човешка молитва към покровителя на града – великомъченик Св. Димитър.

Визитата на кандидат-президентската двойка проф. Герджиков-полк. Митева започна от района на най-старото училище в дунавския град - СУ "Цар Симеон Велики”. Заедно с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС, граждани и симпатизанти, множеството премина през централната част на града. По покана на председателя на Общински съвет - Видин Генади Велков, който е и председател на местния инициативен комитет, подкрепящ кандидатурата на проф. Герджиков, кандидатите се включиха в тържествената сесия, като преди това разговаряха с граждани, снимаха се и раздаваха автографи в крайдунавския парк.

< Назад