28.10.2022

Манфред Вебер пожела успех на Бойко Борисов в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС

ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия, която се проведе в рамките на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Аугсбург, Германия. Манфред Вебер и Бойко Борисов обсъдиха актуалната политическа обстановка в България. Борисов посочи, че ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. „България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на „Продължаваме промяната“. Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг“, посочи лидерът на ГЕРБ. Той сподели, че още в първите дни на Народното събрание ПГ на ГЕРБ -СДС е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за изборния резултат на партията. Вебер пожела успех в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС и подчерта, че партията има пълната подкрепа на цялото семейство на ЕНП в тези усилия. Според него резултатите от изборите в България са знак, че гражданите очакват политическо лидерство.

Манфред Вебер уточни, че България има нужда отново да се възползва от европейските средства, които ще са в помощ за бизнеса и гражданите в тези несигурни времена. Той коментира, че ГЕРБ-СДС са доказали, че имат опита и могат да поемат отговорност, за да се справят с предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Бойко Борисов припомни, че по време на неговото управление на България не са спирани европейски средства и правителството е правило всичко необходимо, за да се възползва от всяко евро, което ЕК е отпускала. По думите му по време на управлението на „Продължаваме промяната“ не е направено необходимото, за да може страната ни бързо да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

< Назад