24.05.2019

Марин Захариев към жители на Чепеларе: Гласувайте с номер 12 в неделя за 12-та поредна изборна победа

Гласувайте с номер 12 в неделя за 12-та поредна изборна победа, призова в община Чепеларе кандидатът за член на Европейския парламент от ГЕРБ-СДС Марин Захариев.

С местни жители днес той проведе среща, в която участваха народните представители д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната група на ГЕРБ, и д-р Красимир Събев. В разговора се включиха председателят на общинската структура Тодор Бозуков, Стефан Янков – общински ръководител на СДС, директорът на областната дирекция на ДФ „Земеделие“ Денислав Костов, общински съветници и кметове на населени места.

Според Захариев политиката на солидарност и уважение към по-малките и към по-бедните страни трябва да бъде задълбочена. „Хората лесно свикваме с придобивките. Аз обаче помня как преди години карахме до Пловдив и обратно на зиг-заг, защото пътят беше в дупки и трябваше да ги заобикаляме. И ако не беше солидарността на Европа, нямаше да имаме толкова хубави пътища, площади, училища“, отбеляза той.

Захариев обясни, че за всеки милиард, който България плаща като вноска в Европейския съюз, получаваме около 4 милиарда от бюджета.

„Искам да знаете, че няма и не може да се заблуждаваме, че България има различен от европейския път на развитие“, подчерта кандидат-евродепутатът.

„На всички ни се иска да са по-високи заплатите и пенсиите, но виждате, че правителството провежда последователна политика в тази насока“, посочи Захариев като за пример даде учителите, които вече са с повишени заплати и работят в много добра среда - санирани и модернизирани училища. Дадено е началото за подобряване на плащанията и за медицинските сестри.

„Радвам се, че в Чепеларе приключваме предизборната кампания, което бе поредното изпитание за политическа партия ГЕРБ“, заяви д-р Даниела Дариткова

По думите й кампанията е била изпитание заради тежките атаки, на които управляващите са подложени.

„ГЕРБ не се бори да спечели тези избори само защото искаме да останем най-силни. Ние се борим, защото сме убедени, че каузата на ГЕРБ е кауза на България. Защото смятам, че направеното в годините, в които управляваме, наистина промени страната. То се случи обаче с помощта на Европа. Затова е важно да затвърдим нашата позиция на Стария континент, а това може да стане само, ако ГЕРБ-СДС спечели тези избори“, подчерта  д-р Дариткова.

„Мисля, че трезвият разум ще надделее и за пореден път ще докажем, че сме водеща партия“, изтъкна  и народният представител д-р Красимир Събев.

След срещата д-р Даниела Дариткова, Марин Захариев и д-р Красимир Събев присъстваха на концерт по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, на децата от СУ "Васил Дечев", който се проведе в местното читалище.

 

< Назад