28.09.2017

Младежи ГЕРБ-София се срещна с представители на "Шалом"

Младежката структура на ГЕРБ се срещна с представители на организацията на евреите в България "Шалом". Делегацията на „Шалом“ бе водена от нейния председател д-р. Александър Оскар и изпълнителния директор Юлия Дандолова. Младежите също бяха представени на най-високо ниво в лицето на Георг Георгиев – председател на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи и от областния координатор на МГЕРБ-София Ивайло Петков.

Срещата бе открита от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той подчерта, че обществото ни не трябва да толерира омразата по никакъв начин. "Българите по традиция са отворени и толерантни, това е част от нашата идентичност. Затова подобни срещи са от изключителна важност, за да съхраним тази толерантност и да се борим заедно срещу езика на омразата", категоричен бе Цветан Цветанов.

Александър Оскар и Юлия Дандолова разказаха за дейността на "Шалом" и начините, по които организацията допринася за българското общество и гражданска активност като цяло. Дандолова подчерта важността на предаване на историята през призмата и на личните истории и директния контакт между хората. "Заедно трябва да се противопоставим на предразсъдъците към всяка етническа и религиозна група. Различията са нещо уникално и обогатяващо", каза д-р Оскар.

"Борбата с опитите за насаждане на омраза трябва да е безкомпромисна. В тази борба ние сме ваши безспорни партньори", каза председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Александър Оскар от своя страна покани младежите на следваща среща в софийската синагога.

< Назад