03.11.2018

Младежите от ГЕРБ – Стара Загора обогатиха книжния фонд на село Подслон

Над 200 книжни издания вдъхнаха нов живот на библиотеката в старозагорското село Подслон. Традиционната инициатива на Младежите от ГЕРБ в града събра книгите само за седмица.

„За нас е удоволствие по повод Деня на будителите да допринесем за книжното богатство в малките населени места. Хиляди са книгите, които сме събрали от началото на инициативата, която тече целогодишно“, уточни Радостин Танев, областен координатор на местната младежка структура и народен представител.

„Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“ е мотото на кампанията, която събира заглавия от българската и световна класика, съвременни романи, нежна лирика и други.  „Допринасянето за увеличаване на фонда на библиотеките среща подкрепата на кметовете на населените места, които с радост ни посрещат всеки път. Към нас са се присъединявали издателски къщи, представители на местното и държавното управление, любители на печатното слово и от други градове. Това ни дава оптимизъм да осъществяваме идеята и занапред“, казаха още от МГЕРБ.

Кметът на Подслон Мария Кънчева посрещна младежите с домашни ябълки и широка усмивка пред читалището "Отец Паисий". Тя благодари на МГЕРБ, както и на общинските съветници, които се грижат за добруването в селото - Иван Дянков и Николай Николов.

< Назад