02.06.2019

Народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов се поклониха на Илиева нива пред паметта на тракийските деца

Народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов участваха във възпоменателната церемония, посветена на 106-тата годишнина от трагичните събития на Илиева нива. През 1913 година край Ивайловград са избити зверски над 200 тракийски деца. В тяхна памет всяка година кметът на община Ивайловград Диана Овчарова и Съюзът на тракийските дружества организират Национален младежки събор „Илиева нива“.

Официални гости на поклонението днес бяха още вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, наследници на тракийските бежанци, представители на патриотични организации от цялата страна. „Илиева нива е място за поклонение и за дълбока скръб. Илиева нива е българската светиня, напоена с невинната детска кръв и с реките от сълзи на потомците на избитите тракийци“, заяви кметът на Ивайловград Диана Овчарова и призова за смирение в името на България и нейното бъдеще.

На събора цветя на признателност поднесоха стотици граждани, обединени от каузата на тракийци:“Не забравяме, но не отмъщаваме“.

 

< Назад