23.05.2019

Народните представители Калфин и Чеканска присъстваха на откриването на лекоатлетическа писта на стадион „Осогово“

Депутатите от ГЕРБ Кирил Калфин и Радослава Чеканска присъстваха на церемонията по откриване на реновираната лекоатлетическа писта на стадион „Осогово“ в град Кюстендил. Освещаване на обновения терен и помещение в градския стадион извърши архиерейският наместник отец Генади Генадиев.

Реновираната закрита писта за бягане откриха кметът на общината Петър Паунов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Ремонтните дейности на обекта са на стойност около 380 000 лв., а средствата са осигурени от Министерство на младежта и спорта.

Гости на събитието бяха също областният координатор Виктор Янев, председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова, десетки състезатели и треньори.

“Искрена благодарност към всички вас треньори, състезатели, педагози и всички, които през дългите години не се уплашиха, нито от пек, нито от студ, а оставиха сърцето на спорта в Кюстендил и бяха това пламъче, което топлеше всички не само в тази зала, а и във всички останали. Искрена благодарност и към нашия гост! В негово лице Министерство на спорта дочака точно мъжа, който трябва да бъде и приятели, и партньор, и мениджър в областта на спорта”, каза по време на церемонията кметът Петър Паунов.

“Не бяхме правили сериозна инвестиция в спортната инфраструктура в Кюстендил и когато дойдох да изберем обект, от който децата ще имат голяма нужда, се спряхме на тази зала. Спомням си в какво състояние беше и знам колко голяма нужда имате от нея. Ще бъда много щастлив да ви гледам да прославяте по състезания родния Кюстендил. Дай Боже, някои от вас да бъдат в националния отбор и да прославят и България. Имате примери като Цвети Кирилова – прекрасна състезателка, прославяла България по света.  Ние с кмета – един от най-добрите български кметове, който не случайно толкова пъти в Кюстендил го избирате за свой лидер и управник, ще продължим разговорите за това какви други спортни обекти ще можем да направим за децата тук”, каза по време на откриването министър Кралев.

 

 

 

< Назад