13.03.2011

Народните представители на ГЕРБ и областният управител се срещнаха с граждани в Ябланица

Народните представители на ПП ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов, д-р Станка Шайлекова и д-р Михаил Николовски, както и областният управител на Ловеч Николай Нанков се срещнаха на 11 март с жители на община Ябланица. В Ритуална зала на читалище ,,Наука” в града дойдоха на предварително обявената среща над 50 човека, за да споделят проблемите си и да чуят становище по обществено значими за общината теми лично от своите народни представители и общинското ръководство на политическата партия. В срещата участва и общинският съветник и общински председател Симо Иванов, както и организационният секратар на партията Иван Иванов.

     Битовата престъпност, здравеопазването, образованието, ромските проблеми бяха сред най-често задаваните теми. Отношение по тях взеха народните представители, като разказаха за своята работа в съответните постоянни комисии на Народното събрание. Много въпроси бяха поставени и за работата на общината по европейски проекти – тема, по която областният управител Николай Нанков даде пространни отговори. Мнение за разрешаване на проблемите на местните изрази и общинският съветник Симо Иванов. Жителите на Ябланица коментираха работата на Комисията за защита на потребителите по отношение повишаващите се цени на хранителните продукти, питаха ще има ли увеличение на пенсиите. Както вече и министърът на финансите заяви, трябва да се видят приходите в хазната за първите месеци на годината, да се направят разчетите и да се потърси начин това да стане, всички сме наясно, че кризата се понася най-тежко от хората с най-ниски доходи, но финансовото положението в световен мащаб е такова, че не можем да си позволим своеволия при разходването на средствата, всички знаем какво се случи с държави, които направиха това. Важно е да се знае, че има воля и се търсят решения, обясниха народните представители.

     Въпреки трудностите, въпреки атаките от ляво и дясно само ПП ГЕРБ може да изведе страната ни от тежката икономически и финансова криза и то благодарение на стриктната финансова дисциплина, която правителството налага, бе изтъкнато на срещата. Около това становище се обединиха и хората в залата. Те бяха категорични, че на предстоящите избори наесен трябва да има промяна в ръководството на общината и широко участие на ГЕРБ в местния парламент.

 

 

 

< Назад