15.12.2018

Народните представители от ГЕРБ присъстваха на отчета на девинския кмет Красимир Даскалов

Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев присъстваха на отчета на кмета на община Девин Красимир Даскалов по повод 3 години от встъпването му в длъжност. Събитието се състоя в Дома на културата. На отчета присъстваха председателят на ОбС Руси Чаушев, общински съветници, кметове на кметства, стотици местни жители.

Прочетен бе поздравителен адрес от председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който изказва своите искрени поздравления към кмета на Девин и неговата администрация за проявената всеотдайност, загриженост за просперитета и развитието на общината.

„Бъдете все така активни и целеустремени в своята работа за подобряване на условията на живот във вашия град и населените места в общината. Както досега, така и занапред може да разчитате на подкрепата на ПП ГЕРБ за реализацията на вашите намерения във всички сфери на обществения и политически живот. Нека не ви напуска вярата и дръзновението, за да продължите да градите съвременния облик на вашата община“, пожелава в поздравлението Цветанов.

След това кметът на Девин Красимир Даскалов отчете направеното в града и населените места, както инвестициите и грижата за социално уязвимите групи, децата, младежите, читалищата, инфраструктурата и поминъка на малкия и среден бизнес, спорта и културата.

„Три години след началото на мандата имам удовлетвореността да заявя, че по всичките основни тези на управление, които съм декларирал пред вас и които сте подкрепили с вота си, имат реални и видими резултати“, заяви Даскалов. Той изреди инвестициите, направени в общината от 2016 до 2018 г. за над 33 млн. лв. като отчете, че за същият период просрочените задължения от предишни управления от 5 млн. лв. вече са се стопили на около 1 млн. лв. Той посочи и официалните данни на Бюрото по труда, че безработицата в общината е намаляла почти наполовина.

Даскалов очерта и инвестициите, които предстоят да се случат следващата година в общината, свършеното за запазване и разширяване на дейността на болницата.  „Всичко това е постигнато за последните три години с много труд на общинската администрация и е видимо, че градът е по-посещаван от туристите и с повече работни места“, заяви кметът. Даскалов подчерта и добрата работа на екипът му с Общински съвет – Девин.
Красимир Даскалов отправи благодарности към премиера Бойко Борисов, членовете на правителството и народите представители от ГЕРБ, спомогнали за подобряване на качеството и стандарта в общината. Изказа специални благодарности за личната отдаденост на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов към Девин и неговите жители. По думите му без общите усилия тези резултати, които отчита сега, нямаше да бъдат постигнати в този мащаб.

„Нека през следващата 2019 година да продължим с увереност и оптимизъм, с ясното съзнание, че сътворяваме по-смислен и качествен живот за нас и нашите деца“, пожела Даскалов.

След събитието депутатите от ГЕРБ поздравиха кмета и неговия екип за всеотдайността в работата им, защото множеството факти говорят за положителната промяна в Девин и населените места. Според тях девинчани трябва да бъдат обединени около каузата –градът да върви напред.

 

< Назад