19.03.2019

Народните представители от ГЕРБ Владимир Тошев и Димитър Главчев връчиха отличия в кампанията „10 причини да обичам моя Видин”

Народните представители Владимир Тошев и Димитър Главчев бяха гости на тържествена церемония, по време на която във Видин бяха отличени личности и организации, допринесли за положителната промяна и развитието на Общината. Събитието бе част от кампанията „10 причини да остана в моя град”, организирана от вестник Стандарт. В една от емблематичните сгради на Видин, част от културно историческото наследство на града – Кръстата казарма бе подредена фотоизложба, представяща обекти и дейности, допринесли за подобряване на жизнената среда и облика на Видин. Изложбата бе представени от кмета на общината Огнян Ценков, който подчерта, че за да се стигне до успехите, илюстрирани на фотопаната, много видинчани са работили с  хъс, воля и ентусиазъм. „Паната оживяха, защото зад тях стоят много труд, упоритост и вяра. Вяра в бъдещето на Видин и България”, каза главният редактор на вестник Стандарт Славка Бозукова. Тя подчерта, че Видин изглежда преобразен, благодарение на усилията на местната и централна власт, както и на цялата общественост.

Инициативи като тази ни дават убедеността, че добрата новина и истината винаги намират пътя до хората. Това каза народният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев, който връчи отличие в категорията Образование. „Тази награда е за най – старото видинско училище - СУ „Цар Симеон Велики”. Всеки, който прекрачи прага му, се среща с нещо уникално – училище с вековна история и дух, което е изключително модерно като развитие, база и образователен процес. Училище, което подготвя  истински хора за истинския живот”, каза Владимир Тошев, който поздрави помощник - директора на училището Ирена Гъркова.

Дванадесетокласничката от ППМГ „Екзарх Антим I” Антонина Лозанова бе отличена в категорията Благодетел за благотворителните каузи в подкрепа на самотни възрастни хора, които организира. Антонина бе отличена и за своя филм „Северозабравени”, в който разказва за живота на самотни възрастни хора в малките населени места. „Важното е да бъдем вдъхновени в своята дейност, за да вдъхновяваме други хора. Забравяме за „Северозабравени” и започваме акция „Северосплотени” и „Северозапазени”. Заедно!”, каза Антонина Лозанова, която получи своето отличие от народния представител ГЕРБ Димитър Главчев. Той сподели че е развълнуван от това, което е видял и чул. „Радвам се, че имах възможност да връча награда на такъв млад човек като Антонина. Ето тези млади хора са бъдещето на България”, каза Главчев.

Албена Георгиева, областен управител на Видин отличи Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав” в категория Култура. Кметът на Видин Огнян Ценков връчи отличието за спортна дейност на спортен клуб по кану – каяк „Ванто”. „Няма успех без много труд и без отбор”, каза председателят на Клуба Юрий Йорданов, който благодари на Oбщината за реновираната Гребна база и добрите условия, в които видинските гребци тренират. Гребците от клуба имат завоювани 98 титли в престижни състезания.  За първи път бе връчено отличие и в категория Медии – на дългогодишния кореспондент на БТА във Видин Ирена Данаилова.

Видинският Митрополит Даниил представи и най - важната причина да останеш в своя град – любовта към родния край. А децата от „Св. св. Кирил и Методий” продължиха думите му в песен, с която разказаха как тази любов може да превърне родния край „в още по – китен и приказен рай”.

< Назад