23.10.2018

Народният представител Андриан Райков присъства на старта на проекта „Заедно ще бъде интересно“

Народният представител от ГЕРБ – Русе Андриан Райков присъства на работна среща, посветена на старта на проекта „Заедно ще бъде интересно“. Тя се състоя в СУ „Васил Левски“ с професионални паралелки – Ветово. Основна цел на проекта е подобряване условията за равен достъп до качествено образование и обучение на децата и учениците от уязвимите групи. Проектът ще допринесе за обхващане и задържане в образователната система на учениците от етническите малцинства чрез осигуряване на равен достъп до качествено образование и толерантна мултикултурна образователна среда.

 

На срещата присъстваха още представители на администрацията на Община Ветово, главни експерти от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства Н. Хасанова и Л. Каменов, Н. Стойчева – представител на фирма „Каолин“ ЕАД, партньор на училището в дуалното обучение. Пред тях и представителите другите институции от община Ветово, които работят за интеграцията на децата от уязвими групи, родители и ученици, бяха представени проектът и екипът, който ще го реализира. Андриан Райков изрази своята подкрепа за проекта, като подчерта, че чрез него училището ще стане по-привлекателно място за учениците.

 

Във втората част на кръгла маса бяха дискутирани проблемите на интеграцията на учениците.  Присъстващите се запознаха с мерките, които училищният екип предприема за намаляване на неуважителните отсъствия и отпадането от училище. В изказванията си директорите на дирекция „Социално подпомагане“ и Център за обществена подкрепа „Смело сърце“, образователните медиатори, родителите, педагогическите специалисти се обединиха около това, че само с общи усилия могат да бъдат постигнати удовлетворителни резултати. От учебното заведение считат, че е нужно да се търси съдействието на възпитаници, които с примера си да увлекат учениците за завършване на средно образование. Един от тях е депутатът от ГЕРБ-Русе.

 

< Назад