03.03.2021

Народният представител Десислава Атанасова представи отчета си за изминалите 4 години

Депутатът от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова представи отчет за свършената работа през мандатa на 44-тото Народно събрание. Брифингът се проведе пред медии в Разград, като пред журналистите депутатът заяви, че за четири години е работено усилено за областта и че е свършена немалко работа. Според нея заслугата за това е на целия силен екип на ГЕРБ в областта и на подкрепата от страна на кабинета на Бойко Борисов.

Десислава Атанасова заяви, че винаги е подкрепяла разумните управленски решения, визирайки ключовото си участие в Комисията по правни въпроси към парламента, която по нейни думи е една от най-тежките й отговорности.

Основен приоритет пред Десислава Атанасова обаче винаги е бил свързан с изпълняването на преките ангажименти към хората от Разградска област. По време на пресконференцията в Разград водачът на листата за депутати заяви, че през този мандат, освен повишаването на доходите на хората, увеличението на икономическия потенциал на страната, подобряването на образователната инфраструктура и качеството на образование, осезаемо се е променила и средата на живот в областта, припомняйки , че преди години област Разград е била с едни от най-ниските нива в страната.

„Инвестициите за по-добра среда в училищната инфраструктура и детските градини в региона дава осезаеми резултати, защото наистина в област Разград е работено много“, увери Десислава Атанасова, допълвайки още, че работата ще продължи, тъй като в областта останали няколко училища и детски градини, които имали нужда от обновяване и ремонти. Народният представител допълни, че и през следващите четири години ще продължат да постъпват солидни инвестиции в образователната среда, тъй като е от ключово значение. Ще бъдат инвестирани средства за подобряване на материалната и техническа база в училищата и ще бъдат изградени нови спортни съоръжения и физкултурни салони. По думите й инвестицията за спорта и образованието трябва да е достатъчна, уточнявайки, че средствата ще са по-достъпни за тази сфера в региона.

„Целта е младите хора да живеят активно и да не да попадат в рискови ситуации. Ето за това е необходима такава политика, която да е насочена предимно към образованието и спорта“, каза още депутатът.

Десислава Атанасова заяви, че всички поети ангажименти за Лудогорието са изпълнени на 100%, като сподели, че до края на изтичащия правителствен мандат ще бъдат отпуснати още допълнителни средства на няколко т за ремонта на джамията „Ибрахим паша“ в Разград, почистване на 15 км. по поречието на река Бели Лом както и за други ключови ремонтни дейности в града и Лудогорието.

По време на срещата в Разград бяха отчетени и инвестициите в пътната инфраструктура. Депутатът от ГЕРБ заяви, че за четири години, чрез оперативни програми и с Постановления на Министерския съвет, в областта са инвестирани над 100 млн. лева за пътища, а отпуснатите други целеви средства възлизат на над 20 млн. лева.

„Никога пред нас не е стоял въпросът за реализирането на проекти по показател, за това къде се намират или в коя област и населено място са те. Никога не сме делили хората по тяхната принадлежност или други признаци“, посочи Атанасова. Според нея, въпреки че е имало различни мнения и спекулации, то безспорният факт бил, че правителството е стабилно, а кредитните и международни агенции гласували огромно доверие на правителството и страната.

„Кредитните агенции дават изключително добра перспектива на България. Според световните експерти ние сме една от държавите с отлична оценка за финансова стабилност и оптимистични прогнози за икономически растеж. Заедно със запазената конкурентоспособност ще можем още по-бързо да се развиваме“, каза Десислава Атанасова.

По време на отчета народният представител представи основните приоритети за област Разград, които ще се изпълняват след изборите на 4 април 2021 година. Тя посочи, че правителството ще инвестира още средства основно в пътната инфраструктура, образованието, здравеопазването и грижата към хората, както и в културни институции и религиозни храмове.

През тези години на управление показахме, че сме способни, работещи и можещи. Ще го показваме и за напред, защото хората заслужават сигурност, стабилно управление, стабилност и добри доходи. Доверието ни задължава да работим повече каза в заключение народният представител Десислава Атанасова, след което бяха представени кандидатите от листата на ГЕРБ-Разград за депутати в 45-то Народно събрание.

< Назад