23.09.2020

Народният представител Дилян Димитров присъства на тържествената сесия на Общинския съвет в Георги Дамяново

В с. Георги Дамяново се проведе тържествената сесия на Общинския съвет по случай празника на общинaта, който по традиция се отбелязва на 22 септември – Деня на Независимостта на България. Сред официалните гости на събитието бе и  народният представител от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров.

 

"Тук ми е сърцето, тук съм роден и израснал. Няма как да обичам друго място повече от Георги Дамяново. Като кмет два мандата в тази община  съм работил и сега като депутат ще продължавам да работя за по-добър начин на живот на всички нас”, заяви в приветственото си слово инж. Дилян Димитров. В тези тежки времена трябва да бъдем по-добри, по-смирени и да си помагаме. Само тогава можем да постигнем всичко, за което мечтаем”, добави инж. Димитров.

 

„Изразявам своята признателност и уважение към всички вас за подкрепата, която ми оказвате през изминаващата вече една година от моя мандат. Вярвам, че  заедно ще продължим традициите и ще направим всичко необходимо нашата община да придобие по-добър облик”, заяви кметът на Община Георги Дамяново Нина Петкова.

 

 

По време на тържественото заседание по предложение на общинските съветници от ПП ГЕРБ и кмета Петкова - за първи път с Почетния знак на Общината и званието „Почетен гражданин на община Георги Дамяново” бяха удостоени трима местни творци – професорът-график Галилей Симеонов, художникът Венелин Захариев и дърворезбарят Чавдар Антов - за изключителни  заслуги в развитието на културата и изкуството и утвърждаване престижа и развитието на Общината и нейните населени места пред национални и международни институции.

 

Празникът завърши с изпълнения на фолклорната група към Народно читалище „Трудолюбие”- с. Георги Дамяново.

 

< Назад