17.12.2018

Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в с. Черни връх

Седмица преди Коледа, малчуганите от детската градина в с. Черни връх, община Камено, имаха по-различен, вълнуващ празник. На официална церемония бе дадено име на учебното заведение, а негова „кръстница“ стана народният представител Галя Желязкова. Детската градина носи името „Палавници“. Официално в регистрите за прием тя ще фигурира така от следващата учебна година. В нея се полагат целодневни грижи за 30 деца на възраст от 2 до 6 години.

В присъствието на кмета на Камено Жельо Вардунски, директорът Славина Тошева, възпитатели, деца и родители бе извършено освещаване на самата сграда, тъй като до този момент такова не е правено. Отслужен бе и водосвет една година след наводненията в община Камено. Тогава сериозно пострада и сградата на детската градина, но след  ремонт отвори врати отново. Бяха дарени и електроуреди с партийната субсидия на ГЕРБ след природното бедствие за нуждите на „Палавници“.

Галя Желязкова зарадва всички деца с много подаръци. Всяко от тях получи по една торба от плат, с която се цели възпитаване от ранна възраст към отговорно отношение към околната среда. Вътре в нея децата откриха коледни играчки и различни пособия за рисуване и оцветяване.

Славина Тошева благодари на кмета Жельо Вардунски за подкрепата и грижите на общината за най-малките и на бургаския депутат, който от днес ще бъде верен приятел и помощник на детска градина „Патиланци“.

 

< Назад