15.10.2018

Народният представител Галя Захариева бе гост на празника на Нова Загора и Твърдица

Тържествено заседание, по случай празника на Нова Загора - 14 октомври (Петковден), проведе Общински съвет-Нова Загора. Гости на празничната сесия бяха народният представител от ГЕРБ Галя Захариева и заместник-областният управител на Сливен Камен Костов.

В приветственото си слово Галя Захариева заяви, че Нова Загора е ценно минало, градивно настояще и бъдеще, пред което днешните й жители носят огромна отговорност. „В такива дни често се обръщаме назад, към спомените, към детските и младежките си мечти, към реализираните идеи, дори и към неуспехите, но с доза умиление. Важно е, много е ценно да знаем къде сме били, от къде сме тръгнали, защото тогава пътят ни с по-голяма вероятност ще ни отведе там, където искаме. Най-много искам да дадем на нашето утре възможност да имат полезен ход! Да не се делят на умни и красиви, на селяни и граждани. Да не допуснем бъдещето ни да бъде смазано от машината на разделението, от различните мерила за добро и зло, правилно и неправилно, морално и неморално, от обезличаващия хейтърски метод на общуване в модерните днес социални мрежи. Най-много искам да му дадем поглед към доброто, умението да открива и пази истинските неща, да обича и цени родното, и затова сме отговорни, защото това е наша грижа и зависи от нас днес! Нека днес си пожелаем да бъдем здрави, да обичаме и пазим града си, така както обичаме и пазим себе си и близките си! Нека Св. Петка закриля домовете и семействата ни“, каза още Захариева.От своя страна кметът Николай Грозев пожела на общинските съветници да продължат да работят единно и сплотено с мисъл за гражданите на Нова Загора.

Празничният ден в града започна с тържествена Света литургия в храм „Света Петка Българска”. През цялата седмица за празника на града бяха организирани концерти, спектакли и спортни състезания.Празничната седмица в Твърдица също бе съпроводена с много събития. Денят започна със Света литургия в храм „Света Петка” и тържествена сесия. Бяха поднесени венци и цветя на Паметника на свободата. Галя Захариева се включи в инициативите. Тя поздрави кмета Атанас Атанасов, общинските съветници и жителите на Твърдица.

Денят завърши с празничен концерт на площад „Свобода“.

< Назад