26.01.2021

Народният представител ген. Константин Попов проведе среща с кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев

След поредицата от осем срещи в област Пловдив, които генерал Попов проведе с кметове на общини от ГЕРБ, дойде ред и на тази с кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев. Двамата обсъдиха отпуснатите от правителството за общината средства и до къде са стигнали проектите, които ще се реализират с тях. В тази връзка д-р Грудев изказа своето удовлетворение от факта, че с постановление на Министерски съвет бяха възстановени инвестираните средства за създаването на COVID отделение към МБАЛ – Асеновград. Преведени са 284 300 лева като това са разходите за осигуряване на противоепидемичните мерки. Освен това във връзка с пандемичната обстановка спортни клубове от община Асеновград получават допълнително финансиране от Министерството на младежта и спорта. Това се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. В хода на разговора д-р Грудев припомни също, че на заседание на Министерският съвет бяха отпуснати средства в размер до 840 000 лв., които са за изграждане на спортно съоръжение в дворното място на ОУ „Отец Паисий“ в с. Тополово, община Асеновград. Помещението ще бъде както физкултурен салон, така и за тренировки на отбори по различни спортове. Парите бяха гласувани след молба към премиера Борисов при негово посещение в Асеновград, отправена от треньорът на волейболния отбор на селото, който има редица успехи в национални състезания, но тренираше при лоши условия.
Кметът на Асеновград не пропусна да изкаже своята благодарност към правителството и за пътя Пловдив -Асеновград. С реконструкцията на 10 -километровия участък се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“.
Ген. Попов изрази увереност, че доброто сътрудничество между местната и държавната власт ще продължи и така ще бъдат реализирани всички запланувани бъдещи проекти.

< Назад